Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Blanes farà una consulta simbòlica demà i dissabte

Anticipant-se un parell de dies a la consulta independentista d'Arenys de Munt, la Casa del Poble de Blanes, juntament les Joventuts d'Esquerra Republiana (JERC) de la vila, realitzaran una consulta independentista als ciutadans de la vila. En els propers dies, però, tenen pensat fer arribar una moció als diferents grups municipals de Balnes (La Selva) en la qual se'ls demanarà, igual que Arenys de Munt, que donin suport i aprovin la celebració d'una consulta independentista de caràcter regionalista.

10/09/2009 14:56 Política

Tal com ja passa amb el referèndum d'Arenys, la pregunta que han proposat els organitzadors de Blanes fa referència només a una part de la nació: "Està d'acord en què Catalunya esdevingui un Estat de dret, independent, democràtic i social integrat a la Unió Europea?". La Candidatura d'Unitat Popular (CUP) ha estat l'única organització que ha proposat i proposarà consultes completament nacionals als pobles i ciutats dels Països Catalans.

Els organitzadors de la consulta de Blanes volen que els grups facin arribar l'escrit a l'ajuntament perquè s'afegeixi a aquesta iniciativa. Dissabte i diumenge els ciutadans de la localitat podran anar a votar a una urna que se situarà als punts on es facin els actes més rellevants de la Diada Nacional i també es podrà continuar votant l'endemà.

Durant tot el cap de setmana, doncs, els ciutadans de Blanes podran fer patent la seva postura en quatre urnes que es repartiran per diferents punts de la població.El dia 11 al matí, l'urna estarà situada a la Plaça Catalunya, davant el monument a Lluís Companys, on es farà la ofrena floral en motiu de la Diada Nacional de Catalunya.

A la tarda els ciutadans del municipi podran anar a votar davant l'ajuntament, coincidint amb els principals actes. El dia següent, l'urna serà a la Casa del Poble i a la nit es trobarà al passeig del Mar. En aquest darrer emplaçament és on es farà públic el resultat obtingut aprofitant que a la zona es faran uns concerts. 

Per saber-ne més

Seguiment informatiu del referèndum d'Arenys de Munt a Llibertat.cat 

Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  8. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid