Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Mor un regidor d'ANB durant una mobilització pro-amnistia

Remi Ayestaran Olano, regidor per Acció Nacionalista Basca (ANB) va morir ahir divendres a Villabona a causa d'un infart durant una mobilització pro-amnistia, que tradicionalment es celebra els divendres a diverses poblacions del País Basc. La presa militar i la intimidació provocada per la policia autonòmica basca van provocar-li un infart amb el resultat de la seva mort. Els fets es van esdevenir ahir a les 20h del vespre, mentre es preparava una jornada festiva i el regidor fallit muntava una barra de bar per a les actuacions de música previstes. Segons els testimonis de persones presents en l'actuació policial "A Remi l'han matat l'Ertzaintza". Aquest vespre es preveun mobilitzacions de protesta arreu de les poblacions basques.

01/08/2009 19:47 Internacional

L'Audiencia Nacional espanyola havia ordenat la prohibició de l'acte pro-amnistia a Villabona, prohibició que el Departament basc d'Interior, l'Ertzaintza i altres cossos policials van portar a terme amb efectius armats.

Alguns mitjans informatius del règim han difós la informació que la Policia Autònoma basca "no va haver d'actuar finalment ja que l'acte d'homenatge no va arribar a celebrar-se". El cert és nombroses notícies afirmen que que l'Ertzaintza va intimidar les persones que organitzaven la jornada festiva, amb el resultat de la mort del veí de Villabona.

Un agent de l'ertzaina va practicar a l'edil els primers auxilis mentre arribava l'ambulància. El regidor va ser traslladat en ambulància a un centre sanitari on va morir posteriorment.

Segons la informació que aporta el diari basc Gara, l'Ertzaintza, des de la seva oficina de premsa ha indicat  que en la localitat van desplegar un dispositiu "en prevenció que es produís un acte que havia estat prohibit per l'Audiència Nacional". Els policies autonòmics han assegurat que els agents no es trobaven "de cap manera a la festa" ni al recinte en què se celebraven els concerts, sinó a la plaça de l'Ajuntament, i que tampoc estaven presents quan Remi Ayestaran va patir l'infart fatal.

En aquest sentit, segons la versió policial, un ciutadà es va acostar als agents per a avisar-los de l'incident mèdic. Després un dels ertzaines va practicar una reanimació cardiorespiratòria al regidor mentre els seus companys avisaven a una ambulància.

 "Responsables polítics d'aquesta mort"

Segons ha informat Gara, durant una compareixença de veïns i familiars s'ha denunciat que "a Remi l'ha matat la repressió de l'Ertzaintza, i avui, aquí, volem dir que aquesta mort té clars responsables polítics: Rodolfo Llauris i Patxi López".

Les persones que han intervingut en aquesta compareixença han remarcat que "l'única cosa que volíem fer ahir a Villabona era denunciar la cruel política penitenciària, com hem fet altres tantes vegades sense cap problema. Però la prohibició de l'Audiència Nacional espanyola i el terratrèmol mediàtic van posar Villabona en el punt de mira de la repressió. I tots sabem quin ha estat la conseqüència".

 


 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid