Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La CUP de Sant Cugat,Terrassa i Girona mostren el seu suport al detingut ahir a Vilanova

La CUP de Terrassa, Girona i Sant Cugat han emès un comunicat en relació a la detenció ahir de Jaume Soler, militant d'Endavant (OSAN) i d'aquesta candidatura a la localitat del Vallès Occidental. Alerta Solidària està fent un seguiment de la detenció, de la qual s'esperen notícies durant les properes hores. La Coordinadora Obrera Sindical (COS) i Endavant (OSAN) també han mostrat públicament el suport al detingut i han denunciat la manera com s'ha realitzat l'arrest (durant les vacances d'agost i mentre el detingut es trobava amb la família, davant dels seus fills). L'escrit de la CUP destaca que "Aquesta detenció ha tingut lloc en plena època vacacional de manera gens gratuïta i totalment premeditada per evitar al màxim el ressò i la solidaritat vers el nostre company". Avui alguns mitjans generalistes com  Vilaweb i e-notícies han començat a informar avui de la notícia, després que l'Avui digital informés ahir al vespre d'aquesta detenció.

11/08/2009 11:45 Drets i Llibertats

 

Comunicat de premsa de la Candidatura d'Unitat Popular de Terrassa davant la detenció d'un dels seus militants
      
 
Avui dilluns 10 d'agost en Jaume Soler, militant de la CUP de Terrassa, ha estat detingut a les 12 del migdia per part d'agents de paisà del cos dels Mossos d'Esquadra. La detenció s'ha produït al seu domicili de Vilanova i en presència dels seus dos fills i la seva companya. En cap moment els agents han explicat el motiu de la detenció.

En Jaume és conegut al Terrassa i al Vallès pel seu compromís polític, social i ecologista amb diverses entitats,entre elles la Candidatura d'Unitat Popular de Terrassa. Des de la CUP entenem que:


-aquesta detenció ha tingut lloc en plena època vacacional de manera gens gratuïta i totalment premeditada per evitar al màxim el ressò i la solidaritat vers el nostre company;


-que es tracta d'una agressió contra l'Esquerra Independentista local i nacional, contra aquells qui lluitem en defensa dels drets nacionals i socials de Terrassa, del Vallès i dels Països Catalans.

Considerem igualment els seus caps polítics, membres del govern autonòmic, responsables d'aquesta actuació, i d'actuar una vegada més com a força col·laboracionista de la política repressiva de l'Estat contra els moviments populars terrassencs i catalans.

Per tot això, exigim la immediata posada en llibertat del nostre company i convoquem els ciutadans i els moviments socials de la nostra ciutat a participar en la concentració que tindrà lloc dimarts dia 11 d'agost a les 10 del matí davant dels jutjats de Vilanova i la Geltrú, on està previst que el traslladin a declarar.


Així mateix, fem una crida a participar i romandre atents a totes les properes mobilitzacions de protesta que es convoquin, entre elles la que la Candidatura d'Unitat Popular de Terrassa convocarà en les pròximes hores.

 

Candidatura d'Unitat Popular de Terrassa


Dilluns 10 d'agost de 2009


 

Comunicat de la Coordinadora Obrera Sindical (COS)

Avui dilluns 10 d'agost de 2009, a les 12h00, agents de paisà dels mossos d'esquadra, han detés a sa casa, davant la seva companya i els seus dos fills, al nostre company Jaume Soler, sense presentar raons ni perquès. A hores d'ara mentre ha tingut lloc la concentració convocada davant la caserna dels mossos de Vilanova i la Geltrú (el Garraf), on el mantenen retingut, fins que el portin a declarar davant del jutge, no tenim més notícies del nostre company.

En Jaume, conegut activista i militant de l'Esquerra Independentista de Terrassa (éssent militant d'Endavant-OSAN, la CUP de Terrassa i havent participat activament en diverses iniciatives ciutadanes i de defensa del territori, a més de la seva implicació a la COS), ha estat detés sota l'acusació d'estar teòricament vinculat amb la crema de la pantalla gegant on la cadena espanyolista T5 i l'ajuntament de Terrassa volien retransmetre un partit de la selecció espanyola de futbol el juny passat (malgrat que des d'Endavant-OSAN, organització que va convocar la concentració de repulsa davant aquest barroer acte espanyolista, s'hi van desmarcar públicament d'aquesta crema)

Des de la Coordinadora Obrera Sindical - COS, sindicat per l'alliberament de gènere, de classe i nacional dels Països Catalans, volem mostrar la nostra més rotunda repulsa davant la detenció del nostre company Jaume, i per la miserable actuació, una vegada més, dels mossos d'esquadra, cos policial regionalespanyolista al servei dels interessos  del capital principatí i espanyol, i que d'ençà "gaudir" de la direcció d'un personatge com en Joan Saura, suposat "esquerrà, ecologista i catalanista", només han sabut que sumar i sumar en la seva escalada de violència indiscriminada i gratuïta contra els moviments socials de tota mena, però molt especialment contra el moviment estudiantil, el moviment obrer i el moviment independentista més combatiu, coherent i honest. Des de la COS volem denunciar aquesta actitud i actuar miserable contra el bo i millor del Poble Treballador dels Països Catalans, que amb casos com els dels companys David Sànxez, Tomàs Sayes, Karim Akhbir, o na Núria Pòrtulas (només per citar-ne alguns dels cada vegada més i més afectats per la repressió espanyola, i sense oblidar en Franki, n'Enric Duran, en Jona, els antitaurins de Mallorca, els afectats pel Pla Caufec, els 13 de Gandia o els antimonàrquics), no han demostrat res més que la seva baixesa moral i nul·litat política.

Amb tot plegat, des de la COS, volem enviar una abraçada plena d'estima i solidaritat al nostre company Jaume, a la seva companya, a la seva filla i al seu fill, a tots els seus companys i companyes dels col·lectius i organitzacions on hi milita, i com sempre hem fet, fem i farem, ens hi oferim amb tot, per ajudar amb la seva posada en llibertat sense cap càrrec, ni condició.
Des de la COS exigim la posada immediata en llibertat del nostre company Jaume, i malgrat ésser conscients de les dates en les que ens hi trobem (una de les raons principals que han provocat ara i no fa 2 mesos la seva detenció), fem una crida a totes les persones conscients i solidàries, al conjunt del Poble Treballador dels Països Catalans a fer mostres de suport i solidaritat amb en Jaume, i a participar en totes les concentracions i accions que s'hi convoquin per la seva posada incondicional en llibertat.

 

Rànquings
  1. Fem pinya -tothom, tothom i tothom- amb l'ANC !!
  2. Ha mort l'Encarna Jordan, veterana independentista
  3. Comunicat de la CACG en relació a la manifestació d'ahir a Lloret de Mar
  4. Esther Lucea: "...experimentem una mena de sensació profètica malastruga, com si els nostres germans del nord exercissin de viatgers del temps per advertir-nos de quin pot ser el futur de la llengua catalana"
  5. La CACG es manifesta a Lloret contra la presència dels Borbons i l'entrega dels premis Princesa de Girona
  6. La CACG crida a participar a la manifestació del dia 10 a Lloret de Mar des de l'indret on es reuniran els Borbons
  7. La CUP denuncia a Antifrau irregularitats de l’Hospital de Palamós
  8. 7 diputats de formacions independentistes de Còrcega, Polinèsia, Bretanya, Nova Caledònia i Euskal Herria al Parlament francès
  9. Escola de Formació Toni Villaescusa (1984-2024)
  10. “Sense independència Catalunya no té projecte de futur possible”
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid