Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
En Jaume Soler surt en llibertat amb càrrecs dels jutjats de Vilanova

L'independentista Jaume Soler, detingut per policies de paisà el dilluns 10, ha sortit aquest migdia en llibertat de les dependències dels jutjats de Vilanova i la Geltrú. La seva situació jurídica és, però, de "llibertat amb càrrecs" relacionats amb les protestes i amb la crema de la pantalla gegant construïda a Terrassa per projectar un partit de la selecció espanyola de futbol el passat 20 de juny. L'acusació sobre el Jaume és la de "desordres públics". A la declaració davant del jutge ha manifestat que el dia dels fets imputats ni tan sols es trobava a Terrassa i que ell no hi tenia cap relació. Segons han manifestat membres d'Alerta Solidària, l'alliberament de Soler es deu al fet que "no tenen cap prova" per incriminar-lo en els fets de la pantalla de Tele5 i que "probablement arxivaran el cas".

Comunicats i mostres de suport

11/08/2009 16:30 Drets i Llibertats

La CUP de Sant Cugat i Terrassa mostren el seu suport al detingut ahir a Vilanova

La CUP de Girona se solidaritza amb el militant independentista de Terrassa Jaume Soler

Cap detenció més! Prou repressió! Llibertat Jaume!  - CAJEI

En llibertat l’independentista de Terrassa després d’una detenció política i innecessària - Endavant (OSAN) i Alerta Solidària


Posada en llibertat del company Jaume Soler (comunicat de la Coordinadora Obrera Sindical)

El nostre company i militant, Jaume Soler, militant també de les organitzacions Endavant-OSAN i CUP-Terrassa, fou posat en llibertat amb càrrecs ahir dimarts 11 d'agost al migdia, després d'haver passat 24 hores retés a la caserna dels mossos d'esquadra de Vilanova i la Geltrú, i un cop havent declarat als jutjats de la mateixa localitat del Garraf.

Tot apunta a una teòrica imputació per danys. Teòrica perque ara passarà als jutjats de Terrassa, tristament coneguts pel cas del company Franki.
Malgrat això, des de la COS entenem que tot plegat és un esglaó més en l'escalada repressiva que pateix el moviment independentista i obrer durant els darrers anys... i en aquest cas, arran d'una provocació més que clara, amb una retransmissió futbolística ultraespanyolista, i la suposada crema de la famosa pantalla en mans de "radicals"... "radicals" que, segons declarava el mateix diari Avui el passat 18 de juliol, bé podia haver estat una puntada de peu a una petita ampolla de benzina que es trobava a la zona de muntatge de  la pantalla... ben lluny per cert, de la zona on es trobaven els concentrats contra l'acte espanyolista.
És a dir, atenent-nos a la versió "oficial" dels fets ("oficial" per tal de poder apartar els ulls de la més que probable provocació i montatge ultra), i a les dates en les que ha estat realitzada la detenció (per tal d'evitar el màxim possible una campanya de solidaritat que, com sempre, els hauria fet molt de mal), tot plegat no és res més que un nou muntatge policial per provar de fer mal al nostre moviment, aquesta vegada en la figura del nostre company Jaume (i en la de la seva companya, fills i família)

Des de la COS, ens n'alegrem enormement de la posada en llibertat del nostre company, i li enviem una forta abraçada fraternal, solidària, de classe i nacional, a d'ell, a la seva companya i fills, familiars i als companys i companyes que comparteixen lluites amb ell en les diferents assemblees on s'hi troba.

Així mateix, des de la COS, condemnem rotundament aquest nou procés repressiu, i reiterem tot el nostre suport incondicional i tota l'ajuda que poguem donar en la seva defensa.

Països Catalans, 12 d'agost de 2009.

 

 

Per saber-ne més:

Militant d'Endavant (OSAN) detingut per la crema de la pantalla gegant a Terrassa

Rànquings
  1. Fem pinya -tothom, tothom i tothom- amb l'ANC !!
  2. Ha mort l'Encarna Jordan, veterana independentista
  3. Comunicat de la CACG en relació a la manifestació d'ahir a Lloret de Mar
  4. Esther Lucea: "...experimentem una mena de sensació profètica malastruga, com si els nostres germans del nord exercissin de viatgers del temps per advertir-nos de quin pot ser el futur de la llengua catalana"
  5. La CACG es manifesta a Lloret contra la presència dels Borbons i l'entrega dels premis Princesa de Girona
  6. La CACG crida a participar a la manifestació del dia 10 a Lloret de Mar des de l'indret on es reuniran els Borbons
  7. La CUP denuncia a Antifrau irregularitats de l’Hospital de Palamós
  8. 7 diputats de formacions independentistes de Còrcega, Polinèsia, Bretanya, Nova Caledònia i Euskal Herria al Parlament francès
  9. Escola de Formació Toni Villaescusa (1984-2024)
  10. “Sense independència Catalunya no té projecte de futur possible”
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid