Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Els acomiadats de Nissan en lluita bloquegen la fàbrica per segon dia consecutiu

Els treballadors acomiadats de la planta que Nissan té a la Zona Franca de Barcelona porten dos dies d'intenses mobilitzacions. Tant ahir com avui prop d'un centenar d'extreballadors han bloquejat l'accés a les instal·lacions. Ahir van privar el pas als treballadors, però avui només ho ha fet als directius i mercaderies per tal d'evitar sacions als companys que encara estan en actiu. Les protestes han estat tothora vigilades per furgonetes dels Mossos d'Esquadra, atès que els treballadors han tallat també la circulació viària de la Ronda Litoral tant en sentit d'entrada com de sortida a Barcelona. L'objectiu d'aquest seguit de protestes és denunciar l'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) que va aplicar Nissan el juliol i que va comportar l'acomiadament massiu de 700 persones, fet que els afectats qualifiquen de "discriminatori".

25/08/2009 16:26 Laboral
Convocats a través d'internet i missatges de mòbil, alguns dels acomiadats en aquest ERO es van concentrar ahir perquè era el primer dia laboral després del període de vacances d'estiu. A les 5 del matí ja eren a la Zona Franca per impedir l'accés de la plantilla al recinte, estratègia que avui ha estat modficiada per no perjudicar els companys de feina, que ahir van haver d'entrar per portes secundàries. Malgrat tot, molts d'ells es van solidaritzar amb els acomiadats sumant-se a la protesta, fet que ha anat augmentant el nombre de manifestants.

Els afectats per l'expedient denuncien que els acomiadaments han estat "discriminatoris" i que s'han dut a terme sense tenir en compte les circumstàncies personals i basant-se en l'afiliació sindical. Els sindicats USOC i CGT asseguren ser els més afectats per l'expedient, mentre que CCOO i UGT ni tan sols s'ha adherit a la marxa.

El departament de Treball de la Generalitat va autoritzar a final de juliol l'ERO presentat per l'automobilística Nissan per a un total de 698 treballadors de les plantes de Barcelona. L'aprovació de l'expedient va derivar ràpidament en un intercanvi d'acusacions entre els sindicats amb representació a l'empresa.

CGT va acusar a les centrals majoritàries al comitè d'empresa -CCOO, UGT i USOC- de ser, en part, responsables dels acomiadaments, acusació que van rebutjar aquestes forces sindicals. USOC, per la seva banda, va advertir que presentaria un recurs contra la globalitat de l'expedient, en considerar que les xifres són "desproporcionades" en relació a la capacitat productiva de la fàbrica, i que impugnaria la selecció feta dels afectats, en estimar que bona part d'ells són afiliats seus.
 
Per saber-ne més:
 
 
 
 
 
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2020 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid