Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
IPCENA i el Casal l'Estaca denuncien una agressió medioambiental al Solsonès

IPCENA i el Casal L'Estaca de Sant Llorens de Morunys denuncien l’obertura d’una pista forestal al Solsonès, en un dels paratges mes rellevans  pels seus valors paisatgístics com biològics en aquests ambit.  Segons indica el Casal L'Estaca s'està destruïnt l'antic camí de ferradura que va de Fanarals a Sòbol per tal de fer-hi una pista forestal; es treballa amb retroexcavadora amb martell picador sobre la mateixa roca, en una zona ubicada dins del Pla d'Espais d'Interès Natural de Catalunya (PEIN de Busa i Bastets 328/1992) al municipi de Guixers, a la zona coneguda com Vilamala. Per la seva banda, IPCENA IPCENA ha denunciat aquest fet al Departament de Medi Ambient i Habitatge.

23/07/2009 16:21 Territori
Per a IPCENA, en els penya-segats de les immediacions, més enllà del greu impacte paisatgístic que produiria la pista IPCENA i el Casal l'Estaca denuncien una agressió medioambiental al Solsonès forestal, les conseqüències ambientals serien fatals; tenint en compte que afecta a una de les zones que està inclosa en el Pla de Recuperació del trencalòs (Gypaetus barbatus), espècie que es present en àrees circumdants. A banda del trencalòs, que és espècie prioritària en la Directiva d’Hàbitats 92/43 CEE, es troben d’altres espècies de rapinyaires com són l’àliga daurada (Aquila chrysaetos), el falcó pelegrí (Falco peregrinus), a més de carronyaires com el voltor comú (Gyps fulvus) i l’aufrany (Nephron percnopterus), totes elles rebrien un impacte que podria resultar crític.
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid