Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Harmonies de lluita, juny 2009

Les noves tecnologies ja no son tan noves, doncs ja fa prou temps que des de la societat civil i des de les iniciatives particulars ens les estem normalitzant. Un altre pas endavant ha estat la posada en marxa de CatalanMusicTube, un portal que permet compartir la música en català als quatre vents. El que en principi sembla un altre clònic de Youtube, també incorpora servei de compartició d'àudio com podria ser Goear, blocs i fotografies, i va dirigit tant per a músics com per a seguidors. Aquesta plataforma de difusió ha estat promocionada pel govern de les Illes Balears, i s'ha presentat en un concert aquest juny.

01/07/2009 08:17 Harmonies de lluita
 
acadapassaLa gran novetat d'aquest mes ha estat el segon llarga durada dels At versaris, que amb rimes gens simplistes ens duen A cada passa pel seu hip hop compromès, més explícit que l'anterior i amb unes bases molt elaborades. Aquest salt endavant en el hip hop nacional ha vingut de la mà de Propaganda pel fet! i compta amb col·laboracions tant interessants com del Nega o d'Asstrio.

Els Kayo malayo també han tret el seu segon disc, ells però enrecordant-se'n de la seva família, concretament de Qui ens va parir!!!. Ja fa cinc anys que aquest grup de terrassencs va escampant el seu "ska vacilón" amb missatge, i en aquesta ocasió ens duen dotze cançons on alternen diferents llengües i ritmes, i on hi desfilen una bona colla de col·laboracions.

Marquet és un ambiciós projecte musical que reinterpreta cançons populars dels Països Catalans, donant-li una irònica volta gràcies a en Marc Sempere, el cervell i la veu del projecte Compartir dóna gustet. Reivindicant la cultura de transmissió directa, sense intermediaris, el col·lectiu CDG es relaciona amb la cultura tradicional de manera crítica.
Si heu adquirit l'Enderrock de juny ja en podreu haver sentit un bon tast, que venia amb l'avançament del segon d'Orxata sound system. Tècnicament, l'avançament és el 2.0 beta 1 2, no t'ho perdis, "fresquet de la llotja!".

No hi han hagut gaires novetats quantitativament, però qualitativament ha anat folgat, com ja ens estem (mal?)acostumant. Ara, però, tenim l'ocasió d'escollir quins grups novells actuaran en aquest Rebrot gràcies a aquesta pàgina del concurs Esclat d'enguany, d'entre una vintena de grups participants.

També ens fan esment de la proximitat de les noves edicions de Segona opció i de Malestar social, i els debuts del Nota, de L'infant terrible, i d'Una altra realitat (abans coneguts com a WAR, With another reality).
 
 
--
RXI, música compromesa
www.rxi.cat
info@rxi.cat
 
 
 

- Harmonies de lluita, març 2009 

- Harmonies de lluita, desembre 2008

Aquesta adreça de correu electrònic està protegida contra els robots d’spam, necessites activar Javascript per veure-la

- Harmonies de lluita, novembre 2008

- Harmonies de lluita, octubre 2008 

Aquesta adreça de correu electrònic està protegida contra els robots d’spam, necessites activar Javascript per veure-la

 
Aquesta adreça de correu electrònic està protegida contra els robots d’spam, necessites activar Javascript per veure-la
 
 
 
 
 
 
 
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2022 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid