Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Absolen Núria Pòrtulas de robatori perquè el denunciant no es presenta a judici

 Un jutjat gironí ha absolt Núria Pòrtulas d'intentar robar unes vambes del centre Decathlon perquè no s'han demostrat els fets ja que la part denunciant no s'ha presentat al judici. Segons la denúncia, Pòrtulas va intentar marxar de la superfície comercial amagant-se les sabatilles esportives, però supopsadament un dels vigilants la va enxampar. El judici, que s'havia de celebrar aquest matí, no s'ha arribat a fer perquè ni una ni altra part s'han presentat i, per tant, els fets no s'han pogut provar ja que faltava el denunciant per ratificar-los. La jove de Sarrià de Ter es va convertir en símbol de la lluita antisistema després que l'any 2007 la policia la detingués per presumpta col·laboració amb banda armada. 

08/07/2009 13:52 Drets i Llibertats
Un cas pel qual serà jutjada dilluns vinent a l'Audiència Nacional i que ha generat nombroses protestes de suport. Segons la denúncia presentada pel centre comercial gironí, el dimecres de la setmana passada la jove anarquista de Sarrià de Ter va intentar robar unes vambes. Entre les set i les vuit del vespre, Núria Pòrtulas va entrar al Decathlon situat al final de la carretera Barcelona. Un vigilant de seguretat va veure que tenia una actitud sospitosa i, per això, la va seguir. Pòrtulas s'hauria intentat endur unes sabatilles esportives valorades en 89 euros. Però abans que pogués sortir de l'establiment, el vigilant la va aturar. Núria Pòrtulas va ser denunciada per un intent de furt. El judici per aquests fets s'havia de celebrar aquest matí al Jutjat d'Instrucció Número 2 de Girona.


Judici a Madrid


Paral·lelament, Núria Pòrtulas serà jutjada dilluns a l'Audiència espanyola per presumpta col·laboració amb banda armada. Per aquest motiu, dilluns hi va haver a Sants un acte de suport a aquesta noia de Sarrià de Ter, detinguda fa dos anys sota la llei antiterrorista. L'advocat Benet Salellas, el filòsof Josep M. Terricabras i l'activista Enric Duran van intervenir en l'acte, que va servir per presentar el manifest de suport i les primeres adhesions.

Pòrtulas va ser detinguda per ordre de l'Audiència espanyola a petició dels mossos d'esquadra, sota l'acusació de tinença d'explosius i de col·laboració amb banda armada. Els mossos li havien trobat una llibreta amb informació sobre la campanya de suport a Juan Surroche, anarquista català, pres a Itàlia, i actualment absolt de pertinença a una organització terrorista. Tot i que d'entrada fou acusada de tinença d'explosius, el jutge va arxivar aquesta causa perquè no se'n va trobar cap prova.

El signants del manifest apel·len a la presumpció d'innocència i diuen que els fets relatats 'no poden justificar la imputació de col·laboració amb banda armada, ja que és totalment inversemblant que una suposada banda terrorista italiana, de la qual no es coneix ni el nom ni cap membre, pugui preparar un atemptat a Girona.' D'una altra banda, critiquen l'actuació dels mossos d'esquadra el dia de la detenció i el seu tracte amb membres de la campanya de suport. Finalment, i tenint en compte la implicació dels mossos en el cas, demanen 'l'assumpció de responsabilitats polítiques al departament d'Interior', a banda d'exigir l'absolució de Pòrtulas 'i la seva llibertat real i sense restriccions'.

Amb motiu del judici, dilluns que ve, la campanya de suport a Pòrtulas organitzarà busos per anar a Madrid, on a dos quarts de deu del matí es concentraran davant l'Audiència espanyola.
Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid