Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Harmonies de lluita, maig 2009

La cosa segueix movent-se. Ara que ja s'ha cel·lebrat l'Acampallengua i el Combat Rock d'enguany, ara que s'inicia el primer judici a Espanya contra les descàrregues lliures i es planteja d'aplicar la kafkiana llei Sarkozy, ara que La carrau s'apunta al boicot cultural a Israel cancel·lant-hi una actuació, i ara que Poca broma i Igitaia enceten un moviment musical contra el procés de Bolonya, les novetats en música compromesa no afluixen.

01/06/2009 21:42 Harmonies de lluita
La novetat que toca a més músics alhora és el segon recopilatori impulsat pel vocal de Verdcel i la coordinadora Per la república, dit Ja arriba el tren republicà, on s'hi recull una bona mostra del que es cou al País Valencià i a la resta de Països Catalans. S'hi pot destacar a en Raimon, que te Al vent d'aniversari, els mateixos Verdcel, Biel Majoral, Feliu Ventura, Cesk Freixes i Meritxell Gené, entre d'altres. Tot hi haver citat bàsicament noms propis, els Rapsodes, 121dB o Orxata sound system us podrien dir que els disset talls no es nodreixen només de cantautors.
El darrer treball dels Ràbia positiva, amb el títol Una cançoneta i mo n'anem, s'ha fet realitat, en vinil, entre la gent de Carnús Records, Contra Records, i la pròpia La Ràbia Records. Les limitadíssimes 500 còpies del 10" sonen als Ràbia que tots coneixem, amb el saber fer de la quinzena llarga d'anys que duen com a banda de hardcore de base. Es podria resumir en: casos reals, declaracions de principis i un parell de versions de clàssics punk.

Els ponentins Escalivada ens presenten Brases, el seu primer llarg, amb cançons recuperades de la maqueta (quan es feien dir "Skalivada") i amb voluntat promocional amb descàrrega lliure inclosa. Ja sense Meritxell Gené al grup, però col·laborant-hi, fusionen estils tan diversos com el rock, el folk o la cúmbia, perfilant una sonoritat pròpia. Les seves lletres volen fugir dels tòpics, tot i que el seu comú denominador son l'alliberament nacional i social dels Països Catalans. Una proposta festiva per als amants de la gresca combativa.
Amb només dos anyets, els Neuròtics ens duen el seu primer llarga durada, Somnis del mil·leni. De la mà de Més de Mil Records, amb un so fresc i potent, barrejant estils com l'stoner, el grunge o el hard-rock, toquen temes com la corrupció política i la destrucció del territori, entre d'altres inquietuds més típicament rocanroleres. Cent per cent per a descarregar i compartir.

Els Dekrèpits son, oficialment, Els boletaires de l'Empordà. I així han titulat el recull i posada al dia d'alguns temes per a commemorar el cinquè aniversari del grup, amb les quasi inevitables col·laboracions de n'Arnella, Titot i Sarrià. El disc s'ha encartat amb l'Enderrock del passat mes, i també el podeu trobar als locals indicats a la pàgina del grup.
L'MC Fabre acaba de gravar la maqueta A la lluna de València, amb set talls de hip hop aborigen, que passa a ampliar el cada volta més ample mostrari de projectes rapers dels país. Les seves rimes de "rap de trinquet" o "rap de garrafó" estan disposades per a fer mal on dol, plenes de crítiques a tort i a dret i sense amagar un estil desvergonyit ni el seu valencianisme combatiu d'arrel maulet. Ací us la deixa per a descarregar-vos-la.

Sols en queda repassar el que ens queda per a sentir. Per exemple, ja no caldrà pregar per a tornar a escoltar Brams en directe, perquè en Titot ha fet públic que l'hivern de l'any que ve, en el vintè aniversari de l'històric grup berguedà, faran uns quants concerts. D'altra banda, els mallorquins Oi! the arrase també tornen, però aquests per a continuar el seu camí iniciat el 1990 i gravar de nou.

Els que ens han avançat uns temes dels seus segons treballs son la gent d'At versaris, que treuen aquest juny, com els Kayo malayo i el seu "ska vacilón", i els valencians Aspencat. Qui no ens avancen cançons son els d'Orxata sound system, doncs el seu maxi serà de tres temes.

--
RXI, música compromesa
www.rxi.cat
info@rxi.cat
 

- Harmonies de lluita, març 2009 

- Harmonies de lluita, desembre 2008

Aquesta adreça de correu electrònic està protegida contra els robots d’spam, necessites activar Javascript per veure-la

- Harmonies de lluita, novembre 2008

- Harmonies de lluita, octubre 2008 

Aquesta adreça de correu electrònic està protegida contra els robots d’spam, necessites activar Javascript per veure-la

 
Aquesta adreça de correu electrònic està protegida contra els robots d’spam, necessites activar Javascript per veure-la
 
 
 
 
 
 
 
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2022 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid