Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
A judici dos policies per maltractar a un homosexual

Denuncien que"les agressions contra els drets dels gais, lesbianes, transsexuals i bisexuals estan a l'ordre del dia.". 

Aquesta setmana han estat jutjats dos policies locals de Palma per haver maltractat un home per la seva orientació sexual. Com s'ha sabut aquests dies, un cop s'arribà a la caserna, els policies cometeren diversos tipus de vexacions i insults cap a la persona.

El col·lectiu rencentment presentat Gent Activa Palma ha fet públic un comunicat on denuncia aquest fet i es reafirma en el treball per l'alliberament sexual.

23/05/2009 09:20 Gènere
Els fets es remunten a l'any 2004, quan dos policies detingueren l'agredit per un soposat delicte "d'atemptat contra els agents d'autoritat". A partir d'aquí començà l'infern. Quan arribaren a la caserna, el detingut fou obligat a despullar-se i a posar-se en postures ofensives per a la seva integritat. Això mentre rebia tot tipus d'insults com a conseqüència de la seva homosexualitat. Més tard, l'home fou introduït a la cel·la en roba interior i sense menjar ni beure, la qual cosa li provocà una crisi d'ansietat.
 

Davant tots aquests fets, Gent Activa Palma ha fet públic un comunicat on denuncia que "les agressions contra els drets dels gais, lesbianes, transsexuals i bisexuals estan a l'ordre del dia." Més endavant critica l'actuació de la fiscalia, la qual ha tractat aquest fet com un simple delicte de faltes, arribant a reduir la petició de presó a un policia i retirant l'acusació a l'altre.

En aquest sentit, Gent Activa Palma ha exigit "a les instàncies que pertoquin responsabilitats, així com la posada en marxa de mecanismes de control exhaustius sobre la gestió, organització i funcionament dels cossos policials". Finalment, el comunicat acaba reafirmant-se en la lluita per "l'alliberament sexual i en contra de la violència i repressió policial".

 

Més informació: Es presenta el col·lectiu Gent Activa Palma (Llibertat.cat)
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid