Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Harmonies de lluita, març 2009

Aquest març, a Lleida, els músics, els programadors i el públic en general s'han manifestat per protestar contra la progressiva disminució de les autoritzacions de concerts en directe tant als locals com al carrer. Els afectats, que s'han organitzat en una plataforma, reclamen invertir l'espiral prohibicionista, clarificar els tràmits per progamar directes i crear una figura que els representi davant les autoritats.

01/04/2009 02:03 Harmonies de lluita

En el pla mediàtic, BTV ha censurat un documental que havia programat sobre el grup Che sudaka, perquè l'opinió dels músics del carrer que expliquen les seves experiències a Barcelona els ha semblat, a la direcció de la cadena, excessivament crítica amb l'ordenança del civisme. Ara, la directora Marta Pujol, que fins i tot havia rebut ofertes d'emetre'l una vegada tallats certs testimonis, difon un vídeo on denuncia la censura.

Per altra banda, el Partido Popular ha votat a Les Corts en contra d'una proposta del Compromís pel País Valencià, per potenciar institucionalment la música en la nostra llengua, incidint així en la importància de preservar el patrimoni cultural autòcton. Si la política del PP no estigués clarament retratada, aquesta negativa ho faria encara més, com apunta Pau Alabajos en l'article de la revista Pica'm.

Sort en tenim de la societat civil i de les iniciatives que treballen per mantenir vives les característiques del país. Així, les Falles de València d'enguany s'han celebrat amb un munt de concerts. Es pot destacar l'inici de La Gira 2009 i la seva allau d'actuacions, les Falles populars i combatives de l'Esquerra Independentista i els concerts que han organitzat el Bloc Jove, revitalitzant cada any més aquestes festivitats.

En matèria d'impuls musical, aquest mes s'han engegat varis concursos, com el Circuit de Música Jove de Silla, que les inscripcions acaben aquest 3 d'abril, on es premia amb vàries actuacions a Meliana, Mislata, Silla, Torrent o Xirivella. Un altre és l'Emmaketam 2009, la 3a edició del concurs de maquetes del Clot-Camp de l'Arpa, organitzat per La Pinya, on es guanya una actuació a la festa major i un premi en metàl·lic; hi ha temps fins el 15 d'abril. I també, dins del Vè Circuit de Música en Valencià, hi ha el Concurs Aborígen per actuar al Festaborigen, un concurs totalment en línia que acaba el 30 d'abril i que també premia amb una suma que no està de més per ajudar als grups novells.

En aquesta onada de potenciació musical s'hi ha apuntat fins i tot la Candidatura d'Unitat Popular de Vic, organitzant de franc un concert de hip hop, tot reivindicant que ens fem nostra aquesta escena, en actual creixement.

A més, els punxadiscs catalans han engegat el seu col·lectiu on s'han organitzat: PDCat, per "portar a les festes i concerts dels Països Catalans música de tots els estils produïda majoritàriament al nostre país".--
RXI, música compromesa
www.rxi.cat
info@rxi.cat

 
- Harmonies de lluita, febrer 2009

- Harmonies de lluita, gener 2009

- Harmonies de lluita, desembre 2008

Aquesta adreça de correu electrònic està protegida contra els robots d’spam, necessites activar Javascript per veure-la

- Harmonies de lluita, novembre 2008

- Harmonies de lluita, octubre 2008 

Aquesta adreça de correu electrònic està protegida contra els robots d’spam, necessites activar Javascript per veure-la
 

- Harmonies de lluita, juliol 2008

Aquesta adreça de correu electrònic està protegida contra els robots d’spam, necessites activar Javascript per veure-la
 
 
 
 
 
 
- Harmonies de lluita, desembre 2007

 

 
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2022 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid