Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Finalitza a Gasteiz la 16à edició de la "Korrica"

Amb una crida a l'ús de l'euskera. En l'edició d'enguany s'ha passat per uns 450 municipis d'Euskal Herria i han participat més de mig milió de persones

A la plaça de la Verge Blanca de Gasteiz es van congregar diversos milers de persones per a rebre als últims relevistes de la cursa que van estar a més dels responsables territorials de AEK, organitzadora de l'esdeveniment, els pallassos Pirritx, Porrotx eta Mari Motots.

06/04/2009 14:55 Internacional

El testimoni de la carrera que ha tingut el lema "Ongi etorri euskaraz bizi nahi dugunon herrira" (Benvinguts al poble dels quals volem viure en euskera) va arribar a la plaça després de recórrer 2.504 quilòmetres des que va sortir de la localitat navarresa de Tudela. El missatge final que amagava el testimoni, llegit pels còmics, s'ha centrat en una crida a utilitzar el "tresor que és només dels bascos".

Com si anés un missatge escrit per uns nens, aquests diuen als seus pares que "volem  escoltar parlar en euskera", perquè "aprenem el que veiem". "No creeu que és suficient amb que nosaltres aprenguem i juguem en euskera en la ikastola -afegia- perquè si vosaltres no parleu en euskera, pensarem que el euskera és cosa de nens, cosa nostra, i nosaltres de majors volem ser com vosaltres".

En el missatge es va desvetllar  que s'afegia que "estimem altres llengües i les volem conèixer", però "desitgem viure en euskera, perquè ens agrada el món en colors, no en blanc i negre". Responsables de la coordinadora AEK han estimat que durant els dies que ha durat la Korrika van participar en ella prop de mig milió de persones que han corregut per uns 450 municipis de tot Euskal Herria.

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid