Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Finalitza a Gasteiz la 16à edició de la "Korrica"

Amb una crida a l'ús de l'euskera. En l'edició d'enguany s'ha passat per uns 450 municipis d'Euskal Herria i han participat més de mig milió de persones

A la plaça de la Verge Blanca de Gasteiz es van congregar diversos milers de persones per a rebre als últims relevistes de la cursa que van estar a més dels responsables territorials de AEK, organitzadora de l'esdeveniment, els pallassos Pirritx, Porrotx eta Mari Motots.

06/04/2009 14:55 Internacional

El testimoni de la carrera que ha tingut el lema "Ongi etorri euskaraz bizi nahi dugunon herrira" (Benvinguts al poble dels quals volem viure en euskera) va arribar a la plaça després de recórrer 2.504 quilòmetres des que va sortir de la localitat navarresa de Tudela. El missatge final que amagava el testimoni, llegit pels còmics, s'ha centrat en una crida a utilitzar el "tresor que és només dels bascos".

Com si anés un missatge escrit per uns nens, aquests diuen als seus pares que "volem  escoltar parlar en euskera", perquè "aprenem el que veiem". "No creeu que és suficient amb que nosaltres aprenguem i juguem en euskera en la ikastola -afegia- perquè si vosaltres no parleu en euskera, pensarem que el euskera és cosa de nens, cosa nostra, i nosaltres de majors volem ser com vosaltres".

En el missatge es va desvetllar  que s'afegia que "estimem altres llengües i les volem conèixer", però "desitgem viure en euskera, perquè ens agrada el món en colors, no en blanc i negre". Responsables de la coordinadora AEK han estimat que durant els dies que ha durat la Korrika van participar en ella prop de mig milió de persones que han corregut per uns 450 municipis de tot Euskal Herria.

Rànquings
  1. Fa 15 anys que ens va deixar Lluís Maria Xirinacs
  2. Què ha après l’independentisme de l’Operació Garzón?
  3. La tenista Paula Badosa demana disculpes per dir que el català no és una llengua
  4. Si els fills de puta volessin...
  5. Guanyem Girona lamenta que es deixin al calaix una tercera part dels diners del programa Aixequem Persianes
  6. Tomàs Sayes: "Ens pot la frustració i la sensació de derrota i no som capaces de veure més enllà i valorar els èxits que hem aconseguit. L’Estat si que ho té present i per això continua amb l’ofensiva"
  7. Arruix Borbons-Recuperem Marivent convoquen el 239è Cant dels Ocells davant del Palau
  8. "Háblame en español" Agressió lingüística acaba amb la política discriminatòria d'una empresa a València
  9. Èxit de la mobilització Ponts per la Independència que fins demà es realitza a diverses carreteres del país
  10. Rosalia 92
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2022 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid