Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Manifestació contra la política ambiental del tripartit

Demanen la dimissió de dels Consellers de Medi Ambient i Habitatge, Política Territorial, Sanitat, Agricultura i Educació
El proper diumenge, la Federació d'Ecologistes de Catalunya (EdC) amb nombrosos col·lectius  de ciutadans/es, entitats ecologistes i plataformes de defensa del territori han convocat una manifestació a Barcelona en contra de la política medioambiental del tripartit. Els ecologiestes consideren que aquest govern no respecta els interessos generals de la població i provoca amb les seves politiques insostenibles gran nombre de conflictes ambientals

16/03/2009 08:46 Política
Conflictes que malgrat els discursos oficials, afavoreixen els interessos de les grans corporacions privades, provocant la continuïtat del model neoliberal en crisis d’obsessió pel creixement, demostrat incompatible amb la preservació del medi ambient, l’equilibri territorial i el progrés social.
 
Demanen un nou model de política ambiental, territorial i de sotenibilitat, amb un canvi de rumb profund del tripartit Montilla. Així com la dimissió dels Consellers de Medi Ambient i Habitatge, Política Territorial, Sanitat, Agricultura i Educació! 
 
Manifest:
Què pretenem? Col·lectius ciutadans, entitats ecologistes i plataformes de defensa del territori considerem que cal organitzar una campanya per:

§ fer visibles els nombrosos conflictes ambientals arreu del nostre territori,

§ fer front a les agressions al territori, al medi i la salut arreu de Catalunya,

§ mostrar el rebuig al model socioeconòmic de crisi i destrucció del territori, per demanar un canvi profund cap a un model alternatiu sostenible,

Per què? El Govern de la Generalitat no respecta els interessos generals de la població i provoca gran nombre de conflictes ambientals. Malgrat els discursos oficials, el Govern i les institucions  afavoreixen els interessos de les grans corporacions privades que han provocat la crisi econòmica i ambiental, i destinen els recursos públics a la continuïtat del model neoliberal d’obsessió pel creixement, demostrat incompatible amb la preservació medi ambient, l’equilibri territorial i el progrés social.

Denunciem: particularment que el Govern intenti resoldre la crisi ambiental amb mitjans repressius i retallada de drets i llibertats (judicialització de les accions reivindicatives i de defensa del territori, ...). Denunciem la perversió del llenguatge i el maquillatge “ambiental” juntament amb la manipulació informativa que molt sovint reflecteixen molts mitjans de comunicació.

Demanem: un nou model de política ambiental, territorial i de sostenibilitat que impliqui transversalment tots els Departaments (Medi Ambient i Habitatge, Política Territorial, Agricultura, DIUE, Economia, Educació i Sanitat).

Reclamem: nous models de governança i processos participatius que permetin la consulta pública real i efectiva en el planejament urbanístic, territorial i d’infraestructures. Més enllà del model insuficient de democràcia representativa (partitocràcia), cal un nou marc democràtic que possibiliti a la ciutadania implicar-se en la codecisió. Cal normalitzar procediments i consultes que possibilitin la participació directa de la ciutadania en la presa de decisions.

Finalment, considerem que per causa dels models socials, polítics i de gestió pública impulsats sota els seus mandats, per decisions errònies, incompetència, manca de transparència, desconeixement i desatenció al territori, és pertinent demanar un canvi de rumb profund al Govern del president Montilla i que s’atengui la nostra demanda de DIMISSIÓ DELS CONSELLERS DE MEDI AMBIENT, POLITICA TERRITORIAL i AGRICULTURA.

Som moltes les plataformes, entitats i col·lectius que lluitem arreu del territori per a defensar-lo, tantes com agressions que el malmeten. Per això proposem una resposta popular.
 
 
 
Rànquings
  1. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  2. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. “Catalunya serà, CRISTIANA O NO, serà!”
  6. Els candidats de la CUP a comarques gironines proposen una transformació ferroviària de la mobilitat a la demarcació de Girona
  7. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  8. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  9. La República laica contra les ideologies de la desigualtat i el fanatisme embrutidor
  10. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid