Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La CUP s'adhereix a la manifestació contra la política ambiental del tripartit

"La destrucció del territori augmenta dia a dia arreu dels Països Catalans, víctima d’interessos privats i davant la complicitat de les diferents administracions estatals, regionals i, en molts casos, locals"
La CUP, en tant que organització política nacional que treballa per uns Països Catalans independents, socialistes, ecològicament sostenibles, territorialment equilibrats i no patriarcals ha emès un comunicat on s’oposa frontalment a la política ambiental del tripartit  i, en conseqüència, dóna suport a la manifestació de diumenge contra la política ambiental d'aquest govern regional, convocada per diferents plataformes, entitats i col·lectius en defensa del territori d’arreu del Principat.

20/03/2009 12:38 Territori

Per a la CUP, el tripartit o govern d'entesa, suposadament d’esquerres i amb integrants que s’autodefineixen com a ecologistes, manté una política ambiental clarament continuista respecte als governs regionals anteriors:

• Una política hídrica transvasista, amb una amenaça permanent sobre l’Ebre i els seus afluents i incomplint de manera reiterada els acords sobre el cabal mínim del Ter, sense qüestionar l’augment del consum d’aigua ni el model de creixement urbà, industrial i turístic, que precisament és molt més accentuat en les conques hidrogràfiques deficitàries.

• Una política energètica basada en el manteniment d’unes centrals nuclears desfasades i en la construcció de noves instal·lacions de producció i de transport d’energia en funció d’interessos econòmics privats, prescindint en la seva planificació de l’opinió dels territoris directament afectats.

• Una política urbanística “desarrollista”, basada en el creixement continuat i insostenible, depredador de sòl i agreujant dels desequilibris territorials. Un dels màxims exponents d’aquesta política són les ARE.

• Una política de residus que prioritza la gestió privada de la recollida i el reciclatge en comptes d’establir com a principal objectiu la reducció. Això provoca grans quantitats de residus, que en la majoria dels casos es decideixen ubicar lluny de les zones productores i on es preveu una resposta social menor.

En resum, una política ambiental coherent amb un model, el capitalista, que només dóna valor al medi en funció del negoci que pugui generar. 

El proper diumenge, la Federació d'Ecologistes de Catalunya (EdC) amb nombrosos col·lectius  de ciutadans/es, entitats ecologistes i plataformes de defensa del territori han convocat una manifestació a Barcelona en contra de la política medioambiental del tripartit. Els ecologiestes consideren que aquest govern no respecta els interessos generals de la població i provoca amb les seves politiques insostenibles gran nombre de conflictes ambientals

 

Per saber-ne més: 

Acció reivindicativa contra la política medioambiental de la Generalitat. Llibertat.cat 

Manifestació contra la política ambiental del tripartit. Llibertat.cat 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid