Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
L'Ajuntament de Vilafranca del Penedès demana la dimissió de Saura i un debat sobre el Pla Bolonya

El ple municipal de l'Ajuntament de Vilafranca ha aprovat una moció de la CUP on es demana la dimissió d'en Joan Saura i un debat ampli sobre el Pla Bolonya, amb els vots a favor de CUP, CIU i PP, i en contra de PSC, ICV i ERC.
La Moció del grup municipal de la CUP de Vilafranca del Penedès se centra a favor del diàleg amb els i les estudiants i contra la repressió policial dels Mossos d’Esquadra arran dels fets ocorreguts el passat 18 de març en el desallotjament dels estudiants tancats a l'edifici històric de la Universitat de Barcelona  

25/03/2009 00:11 Política
Text de la moció 
El passat dimecres 18 de març els Mossos d’Esquadra, per ordre del rector de la UB Dídac Ramírez, van desallotjar als i les estudiants que realitzaven una tancada pacífica a l’edifici central de la Universitat de Barcelona (UB) en protesta per l’aplicació de l’anomenat “Pla Bolonya”.

El govern de la Generalitat de Catalunya, format pel PSC, ERC i ICV, decidia doncs utilitzar la repressió policial per intentar solucionar un conflicte social i acadèmic, deixant de banda el diàleg amb els i les estudiants, per tal de poder arribar a una resolució satisfactòria i adient en benefici de l’ensenyament públic.

La policia autonòmica va realitzar més de 5 càrregues policials durant el dimecres 18 de març, que van causar centenars de ferits i diversos estudiants detinguts. La primera actuació repressiva fou en el desallotjament de la tancada i la posterior càrrega contra els i les estudiants desallotjades concentrats fora del recinte universitari. Al migdia es va produir una segona càrrega a la plaça Universitat, una tercera es traslladà al Palau Robert i finalment va produir-se’n vàries simultànies entre els carrers Còrsega, Roselló, Balmes i Rambla de Catalunya.

A les 8 del vespre milers de persones van iniciar una manifestació per denunciar tots aquests fets. Una primera càrrega policial es va produir quan els Mossos van impedir passar als manifestants per les Rambles. Més tard van tornar a tallar l’accés a Plaça Sant Jaume amb una nova càrrega policial, aquest cop molt més contundent, que va generar molts ferits i contusionats i va obligar a dissoldre la manifestació.

Segons un comunicat del Col•legi de Periodistes de Catalunya al llarg d’aquell dia es van registrar un mínim de 25 agressions per part de la policia contra periodistes que cobrien els fets. També va ser atès pels serveis mèdics un nen de 10 anys que passejava pel lloc dels fets amb la seva família, que va ser agredida per la policia quan els seus pares van recriminar als agents la seva actuació.

Tots aquests fets són responsabilitat dels comandaments polítics del Govern de la Generalitat que han preferit utilitzar la repressió policial en comptes d’apostar per la via de la negociació i el diàleg.

Per desgràcia, en els últims mesos s’han produït diverses incursions de la policia a diferents universitats per reprimir les reivindicacions dels i les estudiants. Aquesta circumstància només es donava en temps del franquisme i és inacceptable que en una suposada democràcia es repeteixin aquestes agressions policials.


Per tot això des del grup municipal de la CUP proposem l’adopció dels següents acords:

- Sol·licitar la dimissió del Sr. Conseller d’Interior Joan Saura per la gravetat i desproporció de l’actuació policial dels Mossos d’Esquadra

.
- Fer una crida per l’inici d’un procés de diàleg i negociació amb els i les estudiants que s’oposen a l’aplicació del Pla de Bolonya.

- Traslladar aquest acord al Departament d’Interior, al Departament d’Universitats i al Govern de la Generalitat de Catalunya.

 

Per saber-ne més 

Reaccions contra l'actuació dels Mossos. Llibertat.cat 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid