Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Els mossos desallotgen de matinada els estudiants de la UB i carreguen tot el dia per Barcelona

El SEPC exigeix la dimissió de tots els responsables polítics  i acadèmics per la brutalitat policial d'avui i el catedràtic Manuel Delgado qualifica la mesura del rector de "franquista"

Se suspèn l'activitat acadèmica a l'Edifici Històric fins el 21 de març 

En llibertat els 7 estudiants detinguts avui amb càrrecs d'atemptat a l'autoritat (Les versions d'Interior i dels advocats)

El nombre de ferits es comptabilitza per desenes, entre manifestants, periodistes i vianants, entre ells un nen de 10 anys i la seva família.

Especial Bolonya: Tot sobre l'Espai Europeu d'Ensenyament Superior

Fotografies de David Datzira

18/03/2009 12:15 Política
http://www.maulets.org/imatges/mossos%20ub%20vespre.jpg
Les carregues indiscriminades contra els milers de manifestants han començat a  l'entrada de la Rambla (veure vídeo) on un ampli dispositiu dels Mossos d'Esquadra ha impedit l'accés de la manifestació pacifica dels estudiants. Llavors els manifestants, amb consignes com "Fora els Mossos de la universitat" han fet una assentada davant del Portal de l'Àngel i s'han dirigit cap a Via Laietana, on en un clima de molta tensió els Mossos han tornat a carregar a l'altura del carrer Ferran. (veure vídeo) La majoria de manifestants s'han dissolt pels carrers del Born, i els Mossos d'Esquadra han pres policialment el centre per anar a "caçar" a tots els grups d'estudiants dispersats pels carrers i carrerons del barri històric del Born de Barcelona, on s'han alçat barricades amb contenidors fins a Arc de Triomf. La manifestació ha estat convocada per denunciar la resposta violenta de les autoritats universitàries al rebuig dels estudiants a l'aplicació del pla Bolonya. Les càrregues d'aquest vespre han provocat desenes de contusionats i com a mínim vint ferits que se sumen a la trentena d'estudiants i periodistes ferits aquest migdia. 
 

 La jornada ha començat cap a dos quarts de sis de la matinada a l'edifici central  de la UB "quan tothom dormia, i sense cap tipus de negociació, desenes d'antiavalots dels Mossos en formació ha entrat i ha començat a treure gent. Els primers han sortit gairebé adormits però els últims, ho han fet amb resistència". Després de desallotjar-los de l'edifici històric de la UB, una cinquantena d'estudiants s'han concentrat a la Gran Via, davant del rectorat de la universitat, i després d'alertar als periodistes que s'apartessin, els Mossos d'Esquadra han carregat amb les porres contra ells (veure vídeo). A més, no deixaven entrar cap estudiant a l'edifici històric de la UB, només podien fer-ho els treballadors, de manera que molts dels qui havien vingut per anar a classe s'han quedat a fora i s'han afegit a la protesta. Al migdia s'ha improvisat una manifestació pels carrers de l'Eixample amb més de 1000 estudiants amb les mans alçades i una concentració davant el Departament d'Universitats del passeig de Gràcia, on  s'ha demanat la dimissió del conseller d'Universitats Josep Huguet. Un centenar d'estudiants han ocupat els jardins del Palau Robert i els mossos han tancat totes les portes menys una i han tornat a carregar contra ells dins la zona tancada (veure vídeo) on han detingut tres persones més. L'edifici històric de la UB ha quedat tancat i barrat. 

L'ocupació pacifica de l'edifici central de la UB havia començat el 20 de novembre. Mentrestant, i segons ha informat un dels estudiants, diversos alumnes han ocupat la Facultat de Lletres de la UAB i està previst que demà dijous facin el mateix amb les d'Educació i Comunicació.

El rector de la UB, va dir ahir  que no desallotjaria el rectorat, i avui a diversos mitjans  ha dit que ha donat l'ordre d'acabar amb la tancada a causa d'uns suposats comportaments violents a la Facultat de Geografia i Història (UB Raval).  

A les 7 de la tarda hi havia 6 detinguts per atemptar contra agents de l'autoritat i 16 persones denunciades, 7 per delicte de desobediència i 9 per falta de desobediència; i com a mínim una trentena d'estudiants i periodistes ferits, uns quants van acabar a l'hospital. A la nit van detenir un estudiant més.

Què volen aquesta gent?

Carta a un policia armat

 
 
 
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2022 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid