Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
El SEPC denunciarà el Rector de la UB per haver obert les portes al capital privat

En relació a la reunió del claustre d'avui, el SEPC ha qualificat la sessió de tupinada
El Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) anuncia que emprendrà les accions necessàries per denunciar fets tant greus com que el Rector obri les portes al capital privat com ell mateix ha reconegut, que s’hagin pagat 50.000 euros a una consultoria per escollir el nou Gerent i que s’hagi negat a dir públicament quina indemnització se li ha pagat al Gerent sortint, així com el fet que hagi reconegut que va demanar a professors de la Facultat de Dret que “tutoritzéssin” a la seva filla en els seus estudis.

05/03/2009 22:34 Política
Avui, dijous 5 de març, s’ha celebrat la sessió del Claustre de la Universitat de Barcelona (UB) en què s’havia de debatre i votar la moció sobre la paralització del Procés de Bolonya. Aquesta moció va ser aprovada en referèndum, la setmana passada, per un 93’1% dels estudiants que hi van participar. Cal destacar que la participació va fregar el 20%, una xifra històrica a la universitat. De fet, el rector actualva obtenir 1.545 vots dels estudiants, mentre que el sí a la paralització en va obtenir 9.732.
 
En la sessió del Claustre s’ha viscut una situació que només es pot qualificar de tupinada, segons assenyala el SEPC en un comunicat a la seva pàgina web. La Mesa del Claustre ha decidit no tenir en compte els 90 vots dels estudiants quevenien donats pel referèndum de la setmana passada, tal i com estableix el Reglamentd’eleccions d’estudiants. Els membres de la Mesa han optat per fer una interpretació forçada i interessada per tal de comptar només els vots dels estudiants presents, d’aquesta manera,els 90 vots dels estudiants no han estat comptabilitzats. 
 
Davant la negativa d’acceptar la voluntat democràtica dels estudiants per part del Rector, Dídac Ramírez, i del Secretari General, Jordi Garcia Viña, amb el beneplàcit de la resta demembres de la Mesa, la majoria d’estudiants presents al Claustre han abandonat la sala, entre els què es trobaven els membres del SEPC.
 
Davant d’aquesta actuació, el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC), primera força estudiantil al claustre de la UB, volem fer les següents consideracions:
1.- La Universitat de Barcelona ha perdut avui una gran oportunitat de posar fi al conflicte obert que hi ha a les universitats catalanes.
 
2.- La tupinada, premeditada per l’equip rectoral, suposa un tancament en banda de les autoritats acadèmiques a obrir vies de solució. La voluntat expressada pel Rector d’aplicarBolonya, per tots els mitjans, és una demostració que les reivindicacions contra el cost zero iel dèficit de finançament són paraules buides.
 
3.- La lluita per la paralització de l’Espai Europeu d’Ensenyament Superior continua, ja que és imprescindible per tal d’iniciar un procés de diàleg i de debat sobre el futur de launiversitat pública.
 
4.- Estem estudiant totes les mesures legals per a denunciar l’actuació irregular que ha realitzat la Mesa en la sessió del Claustre d’avui.
 
Finalment, el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans anunciem que emprendrem les accions necessàries per denunciar fets tant greus com que el Rector obri les portes alcapital privat com ell mateix ha reconegut, que s’hagin pagat 50.000 euros a una consultoriaper escollir el nou Gerent i que s’hagi negat a dir públicament quina indemnització se li ha pagat al Gerent sortint, així com el fet que hagi reconegut que va demanar a professors de la Facultat de Dret que “tutoritzéssin” a la seva filla en els seus estudis.Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans 
 
Un any després de l'entrada dels Mossos a la UAB  
Uns 500 estudiants de la Universitat de Barcelona (UB), l'Autònoma (UAB), la Pompeu Fabra (UPF) i la Politècnica de Catalunya (UPC) van radicalitzar ahir al migdia les protestes contra el procés de Bolonya tallant al mateix temps diverses artèries principals d'accés a la ciutat: l'avinguda Diagonal, a l'altura de la Zona Universitària, la Gran Via a l'altura de Padilla, l'autopista AP-7, a Barberà del Vallès, i la B-30 al seu pas per Sant Cugat del Vallés.

L'acció, que va tenir lloc entre dos quarts d'una i la una del migdia, va ser impulsada des de la Coordinadora d'Assemblees d'Estudiants (CAE) quan es compleix un any de l'entrada dels Mossos d'Esquadra a l'Autònoma per desallotjar estudiants tancats.

A l'autopista AP-7 la protesta va generar fins a sis quilòmetres de retencions a l'autopista i els seus laterals a l'altura del campus de la UAB i fins a Sant Cugat. Aquests talls de trànsit van coincidir amb els que va originar la manifestació convocada pel Sindicat d'Estudiants també contra el pla de Bolonya i el projecte de llei d'educació de Catalunya (LEC).

Els manifestants, que van sortir a les 12 de la plaça Universitat, també van tallar els carrers que anaven seguint en el seu trajecte fins a la plaça Sant Jaume.
 
 
Per saber-ne més

La Universitat de Lleida es posiciona contra l’aplicació de l’Espai Europeu d’Ensenyament Superior- Llibertat.cat

La Universitat de Girona es posiciona per congelar el Procés de Bolonya- Llibertat.cat

El SEPC inicia una campanya en defensa de la Universitat Pública- Llibertat.cat

Als Països Catalans decidim universitat pública. Aturem Bolonya! - SEPC

“Si tenen clar que som una minoria, per què es neguen a fer un referèndum?”  - Entrevista a l'Accent a Arnau Mallol (SEPC)
 

Els estudiants han impedit la inaguració al Campus de la UPF del 22@- Llibertat.cat

El SEPC demana la dimissió del rector després de desallotjar campus Comunicació-Poblenou de la UPF. Llibertat.cat 

Detinguts dos dels estudiants que realitzaven una acció anti-Bolonya - Alerta Solidària

Els estudiants reprenen les mobilitzacions contra Bolonya pel desacord amb el departament - Vilaweb

El SEPC presenta alternatives a la idea d'una Taula Nacional per la Universitat Pública - Llibertat.cat

 

 
 
Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2022 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid