Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
El nombre d'aturats supera la xifra de vint mil a Catalunya Nord durant el mes de febrer

Més de vint mil persones es troben a l'atur a Catalunya Nord des del passat mes febrer, la qual cosa significa un autèntic rècord històric, on el volum de persones que demanen feina era ja inquietant ben abans de la crisi i sembla que no hi ha cap esperança que millori la situació segons informa la-clau.net. Les últimes dades estadístiques referint-se a l'atur a la Catalunya del Nord confirmen la salut extremadament precària de l'economia del territori, sense cap perspectiva de desceleració de les xifres o d'inversió de tendència a mig termini, segons les diferents hipòtesis de «calendari» de la crisi.

01/03/2009 12:19 Laboral
En un mes, l'atur ha augmentat amb 727 aturats més, una xifra que s'ha donat entre desembre i gener. Si a finals de desembre, 'Pol Emploi' nou nom amb que ara es coneix l'antiga ANPE tenia registrats 18.993 aturats, aquests han augmentat fins a 19.720 al final del mes de gener de 2009.A més a més, en un any l'atur ha crescut d'un 17% el que significa 3352 aturats més i, per ara, sembla que no millorarà el panorama, segons informa Vilaweb Catalunya Nord
 
Com sempre, els més afectats per aquest augment són els joves nord-catalans de menys de 25 anys que si, el gener de 2008, eren una mica més de 3.000, un any més tard, són més de 3.700 a ser inscrits a l'atur. Significa un creixement del 23,6%, i sembla que no hi ha cap esperança que millori.

Per altre costat, tampoc es noten millores en les altres categories: El nombre d'aturats de persones entre 25 i 49 anys ha augmentat un 15,7% entre gener de 2008 i gener de 2009. Els demandants de feina de 50 anys i més són a prop de passar dels 3.000 aturats, a finals de gener del 2009 amb una alça de més d'un 16%.

Per altre costat s'ha registrat encara una dada més preocupant: les contractacions han baixat considerablement així només s'han registrat en un any 991 nous contractes al 'Pol Emploi' la meitat de la xifra que s'havia registrat en el període precedent, de 2007 a 2008 on 1.832 ofertes de treball havien estat creades.

Aquesta disminució de les proposicions de contractacions no afecta només els treballs durables, també el treball temporal d'1 a 6 mesos, o fins i tot per feines ocasionals de menys d'un mes, les ofertes han disminuït considerablement.
 
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid