Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Calçotada reinvindicativa del Casal Popular la Turba de Valls per la defensa del territori

"A diferència dels anys anteriors, i com a símbol de la necessitat de defensar el territori que ens envolta; la calçotada la situarem a l’àrea de Ruanes"

El proper diumenge el Casal Popular la Turba  de Valls celebrarà la seva calçotada anual amb un aire reivindicatiu  en contra del projecte d’ARE que el govern vol desenvolupar a la zona de Ruanes, ja que consideren el terme municipal no pot continuar perdent zones d’alt valor agrícola, paisatgístic, ecològic i patrimonial. La desaprovació respon a la creença que es tracta d’un projecte insostenible a nivell econòmic, ambiental i social.

27/03/2009 00:18 Territori
En el camp social, perquè la descentralització urbanística comporta la innexistència de xarxes socials, la desactivació de  la comunitat i, en definitiva, la manca de cohesió social.
 
Per altra banda, segons la Turba, perquè el projecte que es pretén desenvolupar converteix el "nostre municipi en una ciutat dormitori amb habitants desarrelats i desvinculats de la xarxa social municipal". Consideren que els esforços de l’equip de govern, cal centrar-los en la revitalització del centre històric. Per aquest motiu, des del Casal sempre han impulsat iniciatives per no "deixar-nos-el perdre, i per propiciar una ciutat compacta i cohesionada". És per això que creuen que el Barri Antic ha de tornar a tenir la centralitat comercial, social i geogràfica que mai no hauria hagut de perdre.  
 
També consideren que l’augment sobtat de població (previsió de construir 1700 habitatges a l’àrea de Ruanes) i l’inversió econòmica que requerirà; no s’ha previst ni planificat de forma rigurosa.
 
A tot això, posen sobre la taula que l'Ajuntament s'ha carregat tots els processos de participació ciutadana per tal d’evitar la implicació dels agents socials de la ciutat, i en definitiva, el seu dret a decidir.
 
Així, els processos participatius que hi puguin haver a partir d'ara per definir el model urbanístic de Valls seran tan sols un rentat de cara afirmen, ja que  el model urbanístic ja ha estat imposat a cop de llei, d'amagat i sense comptar gens amb la participació dels agents socials de la ciutat. Considerem que aquest fet esdevé una  vulneració dels nostres drets com a vallencs i vallenques i, en conseqüència,  com a ciutadanes. 

Destaquen que la forta frenada que avui dia viu el mercat immobiliari no es pot permetre un projecte tant ambiciós, que comportarà l’aturada de la resta del planejament estratègic que fa temps que estem esperant.

El Casal considera que l'Ajuntament ha estat deslleial amb el poble i que ha perdut credibilitat i el mínim de confiança necessària per a desenvolupar un paper consensuador entre parts i punts de vista diferents sobre el futur de Valls.

Per tots els motius exposats; la calçotada del Casal Popular la Turba se celebrarà a l’àrea de Ruanes; com a símbol i manifestació del posicionament del Casal i com a crítica a la política urbanística del govern.  
 

Per saber-ne més:

Acte de la Plataforma Valls Viu per articular una resposta al model urbanístic disgregador. Llibertat.cat

Valls Viu es constitueix com associació per actuar jurídicament. Llibertat.cat

Valls Viu! lluitarà contra la política urbanística local Llibertat.cat

Plataforma d'oposició a la política urbanística del govern municipal de Valls

Escàndol a Valls: Carme Mansilla (CiU) censura la defensa del territori i l’AJV

Mobilització popular contra el projecte de la Plataforma Logística a l'Alt Camp

La CUP de Valls desmunta els arguments de l'ARE de Ruanes i titlla l'Alcadessa de "mentidera"

 
 
L’Alt Camp en Perill! per  Carles Crusells. Llibertat.cat 
 
 
 
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid