Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Un estudiant de la UAB inicia una vaga de fam indefinida

Avui, Tomàs Sayes, militant del Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) i estudiant de la Universtat Autònoma de Barcelona (UAB) deixarà d’ingerir, per voluntat pròpia, aliments i romandrà de forma permanent a l’edifici d’estudiants de la UAB. Aquesta acció contundent i extrema, es fa contra l'adaptació a l'espai Europeu d'Educació Superior i per l’actitud intransigent i prepotent de les autoritats universitàries, per negar-se a escoltar les reivindicacions estudiantils.
A les 11:30, coincidint amb l'inici de la vaga, el SEPC ha convocat una roda de premsa  Plaça Cívica del campus Bellaterra de la UAB per explicar l'abast de l'acció. 

23/02/2009 05:06 Educació
Arnau Mallol, portaveu del SEPC, exposarà els motius pels quals es realitza l'acció i els objectius d’aquesta protesta i Tomàs Sayes, explicarà els aspectes tècnics del desenvolupament de la vaga (assistència mèdica,condicionament de l’espai, web de seguiment...
 
Els estudiants ja van advertir fa més d'una setmana que prendrien aquesta mesura contra el pla i a favor de la readmissió dels sis expulsats per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) després d'algunes protestes. També demanaran la paralització del pla, de "la repressió" i la l'efectuació d'un referèndum sobre el pla.

En roda de premsa, després de rebentar la inauguració del Campus de la Comunicació de la Pompeu Fabra (UPF), van avisar que seria una vaga "fins a les últimes conseqüències i de manera molt seriosa".

Han explicat que la realitzarà un alumne de la UAB perquè es tracta del centre "on hi han hagut les expulsions i expedients" al llarg de les protestes contra el pla Bolonya.

Tomàs Sayes ha participat des de l'inici de les mobilitzacions estudiantil contra Bolonya se li va obrir un expedient informatiu com a altres companys, però finalment no se'l va incloure en la llista d'amonestats ni expulsats. 

Aquesta vaga començarà just una setmana després que el Comissionat d'Universitats i Investigació de la Generalitat, que dirigeix Blanca Palmada, celebrés la Mesa Nacional per a la Universitat Pública, trobada que va acabar amb cinc dels 17 alumnes que van assistir.

Aquesta vaga començarà just una setmana després que el Comissionat d'Universitats i Investigació de la Generalitat, que dirigeix Blanca Palmada, celebrés la Mesa Nacional per a la Universitat Pública, trobada que va acabar amb cinc dels 17 alumnes que van assistir. I és que les assemblees de facultat com els sindicats SEPC i AEP demanem que s'aturi el procés de Bolonya i s'obri un debat real amb tots els agents implicats.

Pel que fa a les consultes, el 26 de febrer la Universitat de Barcelona (UB) farà un referèndum no vinculant, a petició de més del 50% dels estudiants claustrals amb la pregunta 'S'ha paralitzar l'aplicació del EEES per iniciar un procés de debat sobre el futur de la Universitat pública?'.

Segons el SEPC, també s'estan tramitant consultes a la UPF i a la Politècnica de Catalunya (UPC) sobre la mateixa qüestió.

 
 
Per saber-ne més
 

La Universitat de Lleida es posiciona contra l’aplicació de l’Espai Europeu d’Ensenyament Superior- Llibertat.cat

La Universitat de Girona es posiciona per congelar el Procés de Bolonya- Llibertat.cat

El SEPC inicia una campanya en defensa de la Universitat Pública- Llibertat.cat

Als Països Catalans decidim universitat pública. Aturem Bolonya! - SEPC

“Si tenen clar que som una minoria, per què es neguen a fer un referèndum?”  - Entrevista a l'Accent a Arnau Mallol (SEPC)
 

Els estudiants han impedit la inaguració al Campus de la UPF del 22@- Llibertat.cat

El SEPC demana la dimissió del rector després de desallotjar campus Comunicació-Poblenou de la UPF. Llibertat.cat 

Detinguts dos dels estudiants que realitzaven una acció anti-Bolonya - Alerta Solidària

Els estudiants reprenen les mobilitzacions contra Bolonya pel desacord amb el departament - Vilaweb

El SEPC presenta alternatives a la idea d'una Taula Nacional per la Universitat Pública - Llibertat.cat

 

 

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid