Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
El SEPC presenta alternatives a la idea d'una Taula Nacional per la Universitat Pública

El Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) ha valorat en roda de premsa la proposta per a crear una Taula Nacional per la Universitat Pública feta des de la Generalitat principatina arran de les mobilitzacions contra l'aplicació del Procés de Bolonya a les universitats catalanes. Des d'aquesta organització estudiantil, majoritària als claustres de les universitats catalanes "no és el mecanisme adequat" i proposa altres alternatives.
 

03/02/2009 22:28 Educació
Segons valora el SEPC, la proposta feta pel Comissionat per a Universitats i Recerca de Catalunya, que encapçala Blanca Palmada, és insuficient ja que no contempla la possibilitat d'aplicar una moratòria a la reforma universitària endegada, alhora que limita la capacitat decisòria de la comunitat universitària (professorat, PAS i estudiants) en la configuració de l'ensenyament superior. En aquest sentit, l'organització estudiantil valora que aquesta proposta "neix com a reacció improvisada davant de les mobilitzacions estudiantils" i deixa passar una oportunitat per que els estudiants i altres col·lectius puguin "dissenyar" el model d'universitat.
 
El SEPC valora la proposta d'una Taula Nacional per la Universitat PúblicaEn sintonia a les postures defensades durant els darrers anys, i que han copat l'actualitat informativa durant els últims mesos, el SEPC es reafirma en les idees plantejades al seu document "Construïm la universitat pública del futur", que passen per una moratòria al Pla Bolonya, la retirada de les sancions i mecanismes coactius aplicats per diferents rectorats i obertura d'un procés de debat "marcat per la participació plenament democràtica i en pla d'igualtat dels diversos estaments universitaris."
 
L'organització estudiantil informa que seguirà mantenint reunions amb diferents formacions polítiques, sindicals i socials per abordar la necessitat de paralitzar l'aplicació de l'Espai Europeu d'Ensenyament Superior (EEES) alhora que preveu la convocatòria de nous referèndums consultius a les universitats de l'àrea metropolitana de Barcelona per al mes de febrer per a denunciar la solidesa de la oposició a aquesta reforma universitària.
 
Per saber-ne més:
 
 
 
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2021 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid