Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
El SEPC demana la dimissió del rector després de desallotjar campus Comunicació-Poblenou de la UPF

Concentració en el campus a partir de les 9.00h. La inauguració està prevista a les 12h
El Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) i les assemblees d'estudiants de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) han exigit avui la dimissió immediata del rector, Josep Joan Moreso, i del seu equip de govern, per permetre que els Mossos d'Esquadra desallotgessin els estudiants que ahir a la nit es van tancar en el nou edifici de Ca l'Aranyó dels Campus de la Comunicació a Barcelona.

13/02/2009 11:09 Política
Els estudiants han qualificat l'acció policial de "desmesurada, violenta i agressiva" davant de l'acció pacífica que estava desenvolupant al voltant d'un centenar d'estudiants. "Entenem que la UPF no es pot permetre un rector que demostra ser incapaç de dialogar amb els estudiants davant d'un problema reconegut per tota la societat com és el procés Bolonya", han assenyalat en un comunicat les assemblees de la UPF.

Els universitaris han criticat la resposta "de força" dels Mossos d'Esquadra, i de Moreso, i han assegurat que no deixaran d'exercir el seu "legítim dret a la protesta i a denunciar la mercantilització" de la universitat i la "perversió" del procés Bolonya.

Les assemblees d'estudiants de la UPF han convocat, després del desallotjament, una concentració en el campus a partir de les 9.00 hores. A les 12h. hi ha prevista la inauguració, a la qual acudirà el president de la Generalitat, José Montilla; l'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu; el conseller d'Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, i altres autoritats.
 
Comunicat del SEPC
Aquest dijous 12 de febrer, desenes d’estudiants han participat, al llarg de la tarda i vespre, als diversos actes que s’han organitzat a la campus Comunicació-Poblenou de la UPF en protesta per la mecantilització de la universitat que suposa aquest nou campus.
A les deu de la nit, tal i com estava programat, els estudiants han reafirmat la seva voluntat de fer una tancada simbòlica, i dormir a dins dels edificis universitaris.
Al cap de pocs minuts, més de 15 furgonetes dels Mossos d’Esquadra han aparegut al campus universitari, i han advertit als estudiants que procedirien, per ordre del rector Josep Joan Moreso, al desallotjament de tots els estudiants allí presents.
A quarts de dotze, els agents antiavalots dels Mossos d’Esquadra han decidit desallotjar als estudiants. L’actuació violenta del cos policial ha provocat diverses ferides als estudiants, dos d’ells han hagut de rebre assistència mèdica pels cops rebuts a les cames i al cap.

Davant d’aquesta actuació, el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans, primera força estudiantil al claustre de la Universitat Pompeu Fabra, exigim:

- La dimissió immediata del rector de la UPF
, el senyor Josep Joan Moreso; i de tot el seu equip de govern, en especial, el vicerrector de la comunitat universitària, el senyor Josep Fargas, per ser els responsables directes del desallotjament violent que han ordenat avui al campus Comunicació-Poblenou.

Per acabar, el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans fem una crida al conjunt dels estudiants, i de la societat, a continuar la lluita en defensa de l’educació pública i de qualitat, i a denunciar la repressió i la negació dels nostres drets fonamentals.

Per això, encoratgem a tothom a participar als actes que estan programats per a demà, divendres 13 de febrer, al Campus Comunicació-Poblenou de la UPF (c/Roc Boronat, 138), a partir de les 9 del matí.

Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2022 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid