Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
El no a Bolonya a la UB supera el 93% dels vots amb una participació superior al 20%

Un 93,1% dels estudiants de la Universitat de Barcelona van votar ahir afirmativament a la paralització de ’Espai Europeu d’Ensenyament Superior i iniciar un procés de debat sobre el futur de la Universitat Pública. El 20,35% dels 57.173 estudiants matriculats a la UB han participat en la consulta. Un 5,8% s'ha mostrat a favor de l'aplicació de l'Espai Europeu d'Educació Superior (EEES)i un 0,9% ha votat en blanc. El 0,2% dels vots han estat nuls. Aquest percentatge de participació faculta els estudiants a portar al claustre el debat sobre la paralització del procés, ja que és superior al 10%. Si la participació a la consulta s'hagués situat per sota d'aquest percentatge, el resultat del referèndum hauria estat merament orientatiu.

27/02/2009 07:37 Política

Els percentatges de participació més importants es van registrar a la Facultat de Medicina del campus de Bellvitge (39,88%), a la Facultat de Filosofia (30,22%) i a la Facultat de Farmàcia (27,38%).

Dimarts passat, un referèndum similar es va fer a la Universitat Pompeu Fabra (UPF) on el 88,7% dels vots emesos es van manifestar també a favor de congelar l’aplicació de l’Espai Europeu d’Ensenyament Superior i iniciar un procés de debat sobre el futur de la Universitat Pública. El No va obtenir el 9,8%  i els vots en blanc un 1,4% i els nuls un 0'1%.  Cal remarcar que a pesar dels impediments posats pel rectorat, materialitzats, per exemple, amb l’ordre donada de retirar els cartells i els altres suports utilitzats per anunciar el referèndum, la participació a la consulta sobre l’EEES fou del 9,75%.

EL SEPC va valorar molt positivament el resultats assolits en el referèndum de la UPF per paralitzar l'aplicació del Procés de Bolonya, ja que els estudiants s'haven posicionat clarament a favor d’una paralització d’aquest nou model i reclamar que s’iniciï un procés de debat per l'elaboració d'un nou model educatiu on els estudiants tinguin un paper rellevant en la seva construcció.

És per això, que el SEPC i la resta d’agents estudiantils que van potenciar aquest referèndum van exigir al rectorat que faci cas de l’opinió expressada pels estudiants de la UPF.

 

El proper  5 de març, el referèndum es farà a la Universitat Politècnica de Barcelona (UPF)

Aquestes iniciatives donen continuitat a la campanya endegada pel SEPC, organització majoritària a les aules i claustres dels Països Catalans, en el pols que el moviment estudiantil i altra part de la comunitat universitària mantenen amb les administracions públiques i els diferents rectorats. Referèndums similars es realitzaren a la Universitat de Lleida (UdL), Girona (UdG) o diferents facultats a la Universitat Autònoma de Bellaterra (UAB), tots ells amb amplis resultats a favor de la paralització d'aquesta reforma universitària i amb xifres de participació superiors a les que presenten els processos electorals per a l'elecció del rector o la composició dels òrgans de govern de les universitats
 
Recentment, representants de diferents organitzacions estudiantils de les universitats principatines rebutjaren en primera instància la proposta de taula negociadora feta des del Comissionat d'Universitats, per considerar que no era un "mecanisme adequat" a la situació que afronta l'ensenyament públic, a la vegada que es segueix reivindicant la marxa enrere en  l'expulsió de 6 estudiants de la UAB per a oposar-se al Procés de Bolonya.

 

 

Per saber-ne més

La Universitat de Lleida es posiciona contra l’aplicació de l’Espai Europeu d’Ensenyament Superior- Llibertat.cat

La Universitat de Girona es posiciona per congelar el Procés de Bolonya- Llibertat.cat

El SEPC inicia una campanya en defensa de la Universitat Pública- Llibertat.cat

Als Països Catalans decidim universitat pública. Aturem Bolonya! - SEPC

“Si tenen clar que som una minoria, per què es neguen a fer un referèndum?”  - Entrevista a l'Accent a Arnau Mallol (SEPC)
 

Els estudiants han impedit la inaguració al Campus de la UPF del 22@- Llibertat.cat

El SEPC demana la dimissió del rector després de desallotjar campus Comunicació-Poblenou de la UPF. Llibertat.cat 

Detinguts dos dels estudiants que realitzaven una acció anti-Bolonya - Alerta Solidària

Els estudiants reprenen les mobilitzacions contra Bolonya pel desacord amb el departament - Vilaweb

El SEPC presenta alternatives a la idea d'una Taula Nacional per la Universitat Pública - Llibertat.cat

 

Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2022 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid