Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Harmonies de lluita, desembre 2008

Aquest cap d'any la música compromesa ha estat molt activa, a part del tradicional Festivern, que enguany ha hagut de reduir-se força, segons els organitzadors, degut a "la passivitat dels grans ajuntaments del país, així com el boicot permanent de les institucions valencianes", deixant-los sense els recursos per créixer com cal.

A Burjassot, per exemple, s'ha celebrat un emotiu Homenatge Antifeixista a Guillem Agulló i a totes les víctimes del feixisme, en el 15è aniversari de la seva mort, en el que hi han participat músics conscienciats com Al tall, Feliu Ventura o Obrint pas.

02/01/2009 04:18 Harmonies de lluita

Un altre exemple és l'edició del doble disc Tirant de cançó que ha tret el Centre Cultural Ovidi Montllor; un recopilatori que recull l'estat actual de la nostra música per a continuar el que fou el Tirant de rock d'Acció Cultural del País Valencià, una aposta decidia i ferma per a la projecció, en tots els sentits, del panorama musical nacional.

Per altra banda, s'ha presentat el cicle de música Expressió Directa, que vol difondre el pensament crític amb propostes de qualitat amb autogestió i treball cooperatiu amb sis recitals al Centre Cultural La Farinera del Clot.


També la promotora Tercera Via ha estrenat 3viaTV, un canal de televisió en streaming, on s'hi veu cada setmana reportatges, entrevistes i més sobre els seus grups i els grups emergents registrats a la pàgina.

I a més, s'ha pogut veure un avançament sorpresa del retorn de KOP als escenaris i la nova formació que acompanya a en Juanra, en la nova etapa al concert del 8è aniversari del Casal Quico Sabaté.

Les novetats discogràfiques s'han succeït amb fruïció, demostrant la bona salut actual de l'escena. Una gran notícia és que els Voltor han acabat per fi el Perill d'extinció, on s'hi pot sentir l'esforç i la dedicació per dur-nos el seu millor disc amb un so espectacular. En ell es juga amb els intercanvis d'estils, partint de la contundent base de metal, sense afluixar en el discurs militant.

Una altra gran novetat és Via fora, el segon disc de Nan roig, que es serveixen de la ironia i l'humor àcid per fer crítica entre el punk rock dels Ramones i el rap metal de Def con dos. El treball destaca per tenir un so molt més aconseguit que el seu debut, i la perla la hi posa una versió accelerada d'un tema de Sangtraït.

Un dels grups compromesos més actius de Mallorca son els Musnok, que acaben d'autoeditar-se el seu primer llarga durada, després de vàries maquetes, sota el nom d'Autoconsumible. Al disc hi sona un punk rock accelerat que anomenen "sobrassada hardcore", i hi han intervingut gent com en Francesc Ribera 'Titot' o la veu de la històrica formació de hardcore illenc Matràs.

Des d'Igualada arriben els Terratombats, una banda de rumba catalana amb sentit l'humor i sentit crític, que amb la seva primera gravació, Que no et prengui el pèl! demostren que a cop de ventilador es pot des de cantar nadales fins a tractar temes peluts com en Els jocs de la vergonya.

Els Malestar social son de Cerdanyola del Vallès, i fan un punk hardcore poc encasellat, abocat a la causa antifeixista a través d'una crítica social positiva. La seva maqueta és sota llicència Creative Commons i es pot descarregar des de la seva pàgina.

Per acabar, recomanar uns altres rumbers, els Rumba de 9, que des de les Corts i Premià rumbejen mesclant-se amb reggae i el que els ve de gust mentre es pugui ballar. Arriben carregats d'amor, alegria i canyeta contra les injustícies socials amb la seva primera maqueta.

Ara cal esperar la nova entrega dels illencs Oprimits, que ens avancen que el disc serà en directe i comptarà amb un DVD. També esperem la Banda barretina, que després de la maqueta Barrina! ha enregistrant el seu primer disc, que trauran amb Radikal Records. Amb aquesta discogràfica/manegament també apareixerà el darrer de Redbanner, amb la col·laboració dels argentins Argies, que han aprofitat la seva gira europea per enregistrar una cançó en català. I per començar bé l'any nou, recordeu la cita, a Salt, amb el cinquè aniversari de Cesk Freixas amb els altres bandais i amb molts altres amics.

--
RXI, música compromesa
www.rxi.cat
n info@rxi.cat

- Harmonies de lluita, novembre 2008

- Harmonies de lluita, octubre 2008 

Aquesta adreça de correu electrònic està protegida contra els robots d’spam, necessites activar Javascript per veure-la
 

- Harmonies de lluita, juliol 2008

Aquesta adreça de correu electrònic està protegida contra els robots d’spam, necessites activar Javascript per veure-la
 
 
 
 
 
 
- Harmonies de lluita, desembre 2007

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2022 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid