Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Judici contra un estudiant per la manifestació universitària del 20-N

Dilluns 1 a les 13h, Concentració als Jutjats de Barcelona (Pg. Lluís Companys)

Alerta Solidària i el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) convoquen una concentració de suport a l’Adrià, membre del sindicat estudiantil i detingut per participar en la manifestació del passat 20 de novembre. La detenció va tenir lloc durant la càrrega policial que els Mossos d’Esquadra van efectuar contra la manifestació. En la càrrega, en la que dos periodistes van resultar ferits, així com nombrosos manifestants, els Mossos van estirar cap al seu cantó un estudiant que havia caigut i que encapçalava la marxa en la seva intenció de baixar per les Rambles de Barcelona. 

01/12/2008 09:13 Política
L’estudiant va ser traslladat immediatament a la Comissaria de Les Corts d’on en va sortir a mitja tarda amb una imputació de desordres públics.

Alerta Solidària denuncia un cop més l’ús abusiu que fan els Mossos d’Esquadra de la seva potestat per detenir persones. Massa sovint, per imputacions que acaben en judicis lleus per faltes i motes vegades en arxivaments o absolucions, els Mossos d’Esquadra realitzen detencions conscients de l’abús que cometen amb la finalitat de distorsionar tot tipus de mobilitzacions al carrer, assegurar-se el discurs criminalitzador i deslegitimar així la reivindicació feta pel col·lectiu convocant.
 
El fotògraf agredit a la manifestació denuncia els mossos d'esquadra
José Colón, el fotògraf del diari 'Público' agredit dijous durant la manifestació d'estudiants, va presentar una denúncia per lesions i abús d'autoritat contra el mosso d'esquadra que pugui resultar responsable dels fets, segons que ha informat el responsable del Sindicat de la Imatge.  Per la seva banda, el Sindicat de Periodistes ha exigit als comandaments del cos que depurin les responsabilitats i que prenguin les mesures necessàries perquè no es torni a repetir. A més, destaquen que el fotògraf agredit anava 'convenientment acreditat com a fotoperiodista' i que, per tant, els agents 'eren perfectament conscients que atacaven un professional de la informació'.  

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid