Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
El neoblaverisme de la "tercera via" serà present en el proper congrés nacionaL del BLOC

 El proper congrés nacional del Bloc Nacionalista Valencià, rediccionarà el partit cap a les tesis de l'anomenada "tercera via", claudicant en la simbologia i postulant un gir cap al centre - dreta. 

La ponència política del BLOC aposta per la necessitat d'una refundació en el V Congrés Nacional, que se celebrarà a València entre els dies 28 de febrer i 1 de març de 2009.

Reafirmen el caràcter progressista de l'organització i defensen la necessitat de liderar un tercer pol en la política valenciana, per a la qual cosa proposen la denominació d'Espai Valencià de Progrés. La ponència demana recuperar el color taronja com a marca corporativa del BLOC i accepta la senyera amb blau com a ensenya nacional. [Actualitzat 16:44h]

08/12/2008 09:10 Política
Tal i com estipula el Reglament Precongressual, ja s'ha tramés el cens oficial de la militància del BLOC amb dret de participació en el Vé Congrés i els texos de les dues ponències. A principis de la setmana vinent els secretaris i secretàries locals rebran el cens de cada col.lectiu, al qual poden presentar al·legacions fins mitjans del mes de desembre. Teresa Garcia Muñoz, Presidenta de la COC, ha fet una crida a tots els afiliats i afiliades a la participació “.
El partit actualment compta amb tres corrents internes:
  • Els primers a nàixer van ser els d'esquerres i sobiranistes, reaccionant al valencianisme taronja impulsat per Pere Mayor en el camí a les autonòmiques de 2003. Volen més esquerra i més Unitat del Poble Valencià -l'element que s'havia volgut superar precisament amb el BLOC-. Durant un temps són l'únic lobby de pressió que actua sobre una Executiva feble nascuda d'una diferència de dos vots i després d'un procés de desmembració de l'anterior. I aconsegueixen els seus objectius. El BLOC canvia la imatge, aprofundeix en el seu radicalisme d'esquerres i de plantejaments antisistema, fins i tot canvia el color de la seua imatge cap al roig arquetípic de l'esquerra. Però el BLOC no abandona la seua pluralitat interna.
  • Els "altres sectors" aprenen ràpidament que l'única manera d'influir és seguir el sistema BES i intentar equilibrar el partit que en zones del Palància i cap amunt i en altres zones del sud manté plantejaments més moderats. De la reacció naix el Bloc de Progrés Valencianista. Els seus plantejaments són bastant esquemàtics i simplements volen retrobar el camí del 2003 fent incís en un tercer espai que qualifiquen de triangulació.
  • Bloc de Convergència Valencianista. Que no es conforma amb retrobar el camí del 2003 sinó que en vol aprofundir. El BdC és probablement el més moderat però el més revolucionari. Mentre els altres dos gestionen una realitat amb matissos importants; la transformació que vol el BdC esdevé pràcticament una refundació. El Congrés de 2009 tindrè per primera vegada tres corrents. Massa corrents probablement per a tan poc de riu.
Els membres de la corrent intern "Bloc de Convergència Valencianista" en la Comissió Organitzadora del Congrés del BLOC han demanat incloure el terme valencià o valencianista dins de l'eslògan del Congrés. entenent que fa que més gent puga convergir a les propostes del BLOC a diferència de "nacionalista". Respecte a la imatge; per als convergent el color del coporatiu hauria de ser el taronja que és el color de la transició i del canvi i que resulta identificatiu de “valencianisme” després del seu ús per Pamesa i València CF i que, a més a més, permet una combinació perfecta amb el blau, el color de la serenitat i la profunditat, el color del mar mediterrani. Els convergents presents a la COC han demanat que la senyera oficial de la Comunitat Valenciana presidisca el Congrés i que l'Himne Oficial de la Comunitat Valenciana sone per a cloure'l juntament amb les músiques i símbols tradicionals del moviment valencianista d'arrel fusteriana. 
D'altra banda ara fa unes setmanes l'Associació Cívica Valenciana Tirant lo Blanc, amb ocasió del 90 aniversari de la Declaració Valencianista de 1918 ha promogut un manifest per la unitat del valencianisme polític que compta amb el suport d'un heterogeni grup de polítics, i personalitats de la cultura i el valencianisme.
A hores d'ara desconeixem si el Bloc d'Esquerres i Sobiranista (BES), ha manifestat quelcom al voltant del proper congrés i quines seràn les propostes que plantejarà en el debat, però de segur que la dialèctica política està garantida, i des d'aquest mitjà ens en farem ressó.

De la ponència política que es presentarà a la militància destaquem aquest dos paràgrafs:

"El BLOC ha d’assumir com a pròpies, totes les diferents manifestacions simbòliques representatives del ser valencià: banderes, escut, himnes, etc. Cal recuperar l’herència del valencianisme de preguerra, fent nostre, per exemple, el Cant de Lluita o Redempció, i fer-ho de manera compatible amb la tradicional Moixeranga, o fins i tot amb l’himne oficial, tot i que en la seua versió més digna."

"El valencianisme polític fuig de discursos polítics inservibles com a marc de relacions amb el Principat i resta dels territoris de l’antiga Corona d’Aragó, bé siga des de posicions unitaristes de caràcter nacional, bé siga amb l’anticatalanisme com a instrument de definició pròpia o eina per traure rèdits electorals. El valencianisme polític reclama un nou marc de relacions amb Catalunya basat en el respecte i la confiança mútua i el desplegament de les oportunitats presents i futures que unes bones relacions poden ajudar a desenvolupar."

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2019 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid