Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Dos independentistes citats a l'"Audiència Provincial de Barcelona" per ultratges a Espanya

 Concentració a les 12h al Passeig Lluís Companys de Barcelona 
Dos dels quatre independentistes que ja van declarar a l'Audiència Nacional espanyola, a Madrid, per la crema de fotografies dels borbons el passat 11 de setembre i ara, han de respondre avui al migdia per la crema de les banderes espanyola i francesa. Recordem que el proper dilluns, la "justícia" durà als jutjats dos barcelonins més, acusats aquest cop de substituir la bandera espanyola del castell militar de Montjuïc per una estelada: se'ls demanen 2.400 € o 8 mesos de presó.

11/12/2008 09:46 Política

Comunicat:

Aquesta citació suposa una un pas més en la repressió política exercida contra aquells que hem decidit no amagar-nos ni disculpar-nos per ultratjar els símbols espanyols, ja siguin corones, banderes, monòlits feixistes o toros d'Osborne.
 

La setmana que ve, més casos

Així, quan el dia 11 són citats dos companys de Barcelona, el dia abans, té lloc un judici contra dos independentistes manresans acusats d'atacar el darrer Toro d'Osborne que queda al Principat, amb el sorprenent desinterès de la companyia propietària i l'excessiu zel acusador del ministeri públic.

El dia 15 de desembre, la "justícia" du a jutjats dos barcelonins més, acusats aquest cop de substituir la bandera espanyola del castell militar de Montjuïc per una estelada: se'ls demanen 2.400 € o 8 mesos de presó. El dia 17 de desembre, la repressió arriba a Granollers contra independentistes de Cardedeu, en un judici per pintades solidàries amb en Franki, el veí de Terrassa empresonat per la bandera espanyola de l'Ajuntament de Terrassa. El divendres passat, el dia 5, el torn per pintades solidàries amb en Franki va arribar a Tarragona, contra 3 independentistes més. 

El mateix dia que, a Gràcia (Barcelona), mig centenar de persones clamaven davant l'Ajuntament d'aquest barri contra la simbologia espanyola i contra la imposició de quatre sancions per manifestar-se sense permís durant les festes majors. El lema d'aquella manifestació, és el nostre lema d'ara: seguim ultratjant Espanya.

Aquests dies hem tancat l'any de celebració del centenari de la bandera independentista. Tot un any de reivindicació amb orgull de la nostra ensenya de lluita per la llibertat. I per contra, ha estat també un any farcit de citacions, identificacions i judicis per despenjar banderes, cremar fotografies del rei i tants altres actes de dignitat contra la imposició simbòlica espanyola i francesa.

Aquests dies, però hem vist com un destacat polític matisava una expressió històrica catalana per por a represàlies o a la incomprensió d'uns quants polítics de Madrid.

Nosaltres no hem de matisar res perquè nosaltres no tenim por a la repressió. De fet, no com als altres, a nosaltres si que ens comporta judicis i no només amonestacions de polítics tertulians. La repressió ens persegueix gràcies a l'ús de fitxers polítics facilita la feina a policies estatals o autonòmics.

Nosaltres no ens amaguem i donem la cara. Diem el que el cal dir en un moment en què ens volen fer creure que la Constitució és una cosa meravellosa i que el fet que depenguem de Tribunals com el Constitucional, o l'Audiència Nacional, és simple funcionament ordinari i democràtic.

Som els que assenyalem amb el dit i diem que els que ens governen avui ho fan per la mateixa legitimitat que ho feien els que ens manaven fa trenta i cinquanta anys. A 70 anys de les tropes feixistes a Barcelona, a 300 anys de l'ocupació militar borbònica al Sud dels Pirineus i a 350 de l'ocupació borbònica al Nord, l'Esquerra Independentista segueix desobeint i treballant per la llibertat, sense matisos ni renúncies.

 

Alerta Solidària, CAJEI, Maulets i Endavant 

 

Per saber-ne més:

Les quatre persones acusades de cremar imatges del rei al Fossar citades a declarar el 21 d'octubre. Llibertat.cat 

L'Audiència Nacional ordena la citació de 4 persones per la crema del retrat del rei al Fossar. Llibertat.cat 

El jove antimonàrquic de Barberà ha declarat avui davant del jutge Llibertat.cat

Jornada Solidària a Barberà del Vallès Llibertat.cat

"Des del primer moment les candidatures han mostrat suport i ajut, destacant l’empenta de Badia" Entrevista a Llibertat.cat

Jutgen un veí de Barberà aquest dilluns per una pancarta antimonàrquica. Alerta Solidària

Concentració de solidaritat amb el Xavi al ple de Barberà del Vallès LLibertat.cat

EUiA i el PSC eviten que prosperi una moció a favor de l'antimonàrquic encausat a Barberà Llibertat.cat

Concentració i moció en solidaritat amb el Xavi de Barberà del Vallès Llibertat.cat

La policia local de Barberà del Vallès ( PSC-EUiA-ICV) acusa un jove d'"injúries" a la corona Llibertat.cat

Símbols com a arma llancívola

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid