x Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Si continues navegant, es considera que n'acceptes l'ús. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Concentracions a tot Europa contra la masacre de Gaza

 Milers de persones s'han manifestat a tot Europa contra els atacs israelians duts a terme des del dissabte sobre la franja de Gaza, que han fet més de 340 morts, 57 d'ells civils.
A ciutats com Londres, Ginebra, Atenes, Salònica, Estocolm, Göteborg o Helsinki s'han convocat manifestacions on alguns manifestants han llençat sabates sobre fotos del president americà George Bush.
A ca nostra  València i Barcelona van ser testimonis de concentracions contra la massacre de Gaza.

31/12/2008 03:04 Internacional
imatge
A Londres, unes 500 persones estaven reunides el dilluns a la tarda prop de l'ambaixada d'Israel, on hi va haver enfrontaments amb la policia, encara que menys importants que els del dia anterior, quan 10 persones van ser detingudes al mateix lloc. Els manifestants aixecaven banderes palestines i pancartes reclamant deixar de matar als Palestins. A Ginebra, una manifestació ha reunit gairebé 1000 persones, segons la policia. "Tots som Palestins" cridaven els manifestants, que duien moltes banderes palestines i algunes banderes del Hezbollah.
 
En Atenes, banderes israelianes i americanes han estat cremades durant una manifestació que ha reunit unes 300 persones davant de  l'ambaixada d'Israel. La policia antidisturbis ha utilitzat granades lacrimògenes per impedir-los acostar-se a l'ambaixada d'Israel. Alguns manifestants han llençat sabates sobre fotos del president americà George Bush. Unes mil persones s'han reunit davant del consulat d'Estats Units a Salónica, al Nord del país.
 
En Estocolm, unes 500 persones segons la policia, 1000 segons els organitzadors, han desfilat amb pancartes i banderoles fins a l'ambaixada israeliana, cridant "Israel assassí", "Gaza, solidaritat". Una bandera amb els colors d'Israel on l'estrella de David havia estat canviada per una creu nazi ha estat cremada. Hi van haver altres manifestacions a Göteborg, al Sud-Oest de Suècia, i a diverses ciutats de Noruega i Finlàndia.
 
En Hèlsinki, unes 150 persones han desfilat pacíficament cridant davant de l'ambaixada israeliana « Llibertat Palestina » i « Israel assassí ».
 
En Varsòvia, un centenar de persones s'han manifestat també davant de l'ambaixada d'Israel.
 
Barcelona va viure ahir una concentració, que va comptar amb la presència molt activa d’un considerable col·lectiu de persones palestines, i on es va difondre un manifest unitari que, sota el títol “Prou complicitat amb la massacre del Poble Palestí”, denuncia la barbàrie que està sembrant l’exèrcit d’ocupació israelià a Gaza i “l’estratègia d’apartheid i colonització israeliana”, ja que “fa mesos que el poble palestí de Gaza viu una situació completament insostenible, atrapat dins un veritable camp de concentració”. (Manifestació a Barcelona contra els atacs a Gaza - Vilaweb TV)

 
Imatge de la concentració d'anit a València [ANNAnotícies]
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
Introdueix les teves dades si vols rebre el butlletí
(cc) 2006 - 2018 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid