Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La CUP de Reus vol que s'aturi l'ofensiva del ciment

Aquest migdia convoca una caminada de l'avinguda del Comerç a la Boca de la Mina
La Candidatura d'Unitat Popular de Reus (CUP-Reus) creu que l’Ajuntament, en matèria d’urbanisme, no té encompte les necessitats reals de la ciutat i de la seva gent, i sí la voluntat especulativa d’alguns, ja que malgrat la situació actual de crisi del sector immobiliari es projecten construir tot un conjunt d’habitatges nous i innecessaris ala ciutat.

22/11/2008 01:53 Política
Aquest fet queda provat en el cas de la construcció entre les carreteres de Falset i Castellvell d’una Àrea Residencial Estratègica (ARE), al voltant del futur Passeig Nord, projecte impulsat per la Generalitat i amb el suport, en el cas de Reus, per part del’Ajuntament. Cal tenir en compte que aquesta ARE comptarà amb 112 hectàrees i que és una de les més extenses de Catalunya, que reconvertirà un dels grans espais verds delterme municipal en zona urbanitzada.
 
Per tot això, la CUP-Reus ha inclòs aquest punt de vista en les al·legacions presentades al Pla Territorial del Camp de Tarragona.

Segons la CUP-Reus cal fer una aposta per un altre tipus de model urbanístic; un model urbanístic que vetlli per ocupar en primer terme les cases que ja hi ha construïdes i noper construir-ne de noves en les zones verdes naturals que encara es conserven.Cal tenir en compte que l’Organització Mundial de la Salut aconsella que la quantitat de metres quadrats de zona verda per persona es mogui entre els 10 i els 15 i a Reusaquesta quantitat és actualment de 7 metres quadrats.
 
I, això, malgrat que el Pla General d’Ordenació Urbanística Municipal parla explícitament de la «Protecció del sòl rústic[entenent com a tal: rieres, camins, conjunt de masos i arbrat d’interès històric artístic]com a part important d’equilibri mediambiental, tant pels seus valors naturals i de paisatge, com per tot el sòl agrícola que no deixa de ser el gran parc de la ciutat» i queinclou la «Redefinició de les operacions de modificació del sòl urbà i dels sectors de sòlurbanitzable simplificant la gestió i millorant l’entorn i en definitiva la qualitat de vida, per tal de resoldre la problemàtica i les dificultats que s’han plantejat durant el períodede vigència del pla.» Punts que creiem que no s’estan duent a terme.
 
Per a la CUP, tampoc no  cal ser ingenus quan des de l’Ajuntament es legitima l’ARE afirmant que lameitat d’aquestes edificacions seran de protecció oficial. Creiem que això tampoc no lajustifica perquè es poden buscar altres models alternatius per facilitar l’accés a unhabitatge digne. Les xifres parlen per si soles, s’estima que hi ha un total de 6000 habitatges desocupats en tota la ciutat i aquest projecte en pretén incorporar 7000 de nous.
 
Per aquest motiu convoca a la ciutadania a la caminada que es durà a terme aquest migdia des de l'avinguda del comerç a la boca de la Mina, amb un aperitiu al final de la marxa.
 
A més, la CUP-Reus vol destacar que aquest model urbanístic de l’Ajuntament va més enllà. També ens preocupen les actuacions que es duen a terme en el pla de reforma elbarri del Carme, en el cas de la Sedera i en el projecte de polígon industrial entre lescarreteres de Constantí i del Morell, per esmentar només alguns casos.
 
En el cas del barri del Carme perquè entenem que les persones afectades estan patint una voluntat especuladora sense límits que ha deixat degradar el barri perquè aranecessiti una remodelació important, sense que els afectats rebin indemnitzacionscoherents amb el greuge que pateixen.
 
En el cas de la Sedera perquè "no és clar el projecte que l’Ajuntament pretén tirar-hi endavant i sembla que no tindrà en compte l’opinió dels veïns d’utilitzar-lo com a espaisocial o com a espai de serveis, perquè sembla que ja s’ha especulat amb la zona.En el cas del projecte de polígon industrial entre les carretera de Constantí i del Morell perquè creiem que ja hi ha altres espais destinats a aquesta finalitat –a ser polígonindustrial– que, a més, no estan ocupats, ni molt menys, en la seva totalitat, com pot serel polígon AgroReus, però sembla que tot això no es tingui en compte i només s’intenti
incrementar les hectàrees de sòl industrial –que es pretén que a final del 2008 hagi crescut en 170,74 noves hectàrees, des de principi d’any– sense una vertadera gestió del’espai al darrere"
 
La CUP-Reus creu, per tant, que el Pla Local de l’Habitatge amb què compta la ciutat s’hauria d’utilitzar per fer un estudi més a fons de les necessitats de la ciutat partint delconeixement de la seva situació real en aquests moments i promovent undesenvolupament urbanístic intensiu i no extensiu, aprofitant els espais que hi ha a la ciutat i no malbaratant-ne de nous de manera insensata i innecessària, com s’estàpromovent ara, un model que no beneficia gens la ciutat ni qui hi viu. Cal que es pensimés en la qualitat de vida de la gent que viu a Reus i no tant en el lucre de l’Ajuntament, o d’altres beneficiaris, que comporten altres projectes.
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2021 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid