Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Harmonies de lluita, octubre 2008

Ara que les grans superfícies ens pressionen per que tot i la crisi ja estiguem pressionats per l'arribada de l'onada consumista nadalenca, molts grups endarrereixen les seves edicions pels mesos vinents. Alguns també els han donat carabasses a segons quines festivitats amb un bon Castanyada Rock, i un Aplec del Sènia sense fronteres, entre d'altres festivals.

02/11/2008 02:55 Harmonies de lluita
Com bé apunta un article recent del periòdic L'accent, "la difusió gratuïta de música pren importància a la xarxa", i precisament la setmana passada es celebrà a Barcelona els oXcars, els primers premis de la cultura lliure, segurament "l'esdeveniment més important que s'hagi fet mai sobre cultura lliure" segons els organitzadors.
La música lliure està d'enhorabona també d'enhorabona perquè aquest mes ha començat el programa Troc de sons, que s'emet a Ràdio 90 de la Garrotxa (101.4 FM) amb l'objectiu de donar a conèixer la música amb llicències Creative Commons des de les ones hertzianes, i també des del seu bloc en format resumit.

La música d'aquí s'està movent força més del que sembla, darrerament, amb un seguit d'espurnes que per si soles poden semblar casuals, però que vistes en conjunt poden encendre una bona foguera. A terres més fredes, per exemple, es van poder sentir els Pirat's sound sistema i els Plouen catximbes al Popkomm de Berlín, amb prou èxit. Al 9 d'octubre d'enguany hi han tornat a sonar un bon grapat de bones propostes compromeses, de més i de menys consolidades. I també es prepara el primer València ska Festival, on per primera vegada, en un festival dedicat en exclusiu a la música sincopada s'hi sentiran bàsicament propostes compromeses de la terra.
I és que el conjunt de l'escena sembla estar fent calat més per saturació de propostes crítiques que no per voluntat dels mitjans de difondre-les. Així podem entendre que d'es d'una revista de tendències culturals com Benzina ens parlin dels Antagònics, i fins i tot des dels mitjans convencionals com d'El Periòdic d'Andorra es parlin d'en Cesk Freixas; ambdós casos efusivament.

El Cicle de cantautors joves que ha organitzat Maulets al Casal Independentista El Forn , ha sigut un bon aparador per aquesta escena emergent de nous cantautors, on s'hi acaba de sumar Josep Romeu. El tarragoní ens presenta el seu debut amb Petjades, un disc on la cançó d'autor juga amb el blues i el swing, entre temàtiques personals, de lluita social i d'alliberament nacional.

Ara només queda seguir esperant les novetats que s'apropen, com el segon disc d'Aramateix, titulat 300 anys, que surt a la llum just aquest dilluns, després d'una gira de presentació del debut que ha arribat a sentir-se a d'altres països europeus. I el darrer de Redbanner, que ens anuncien que tindrà una temàtica general enfocada als fets històrics.
 
RXI, música compromesa
www.rxi.cat
n info@rxi.cat
 
 
Aquesta adreça de correu electrònic està protegida contra els robots d’spam, necessites activar Javascript per veure-la
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2022 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid