Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
El SEPC inicia una campanya en defensa de la Universitat Pública

El Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) inicia una nova campanya sota el títol "Als Països Catalans decidim universitat pública. Aturem Bolonya!" per fer front a la implantació progressiva de l'Espai Europeu d'Ensenyament Superior (EEES). Cal destacar les mobilitzacions que es preveuen per al proper 20 de novembre així com la organització de referèndums a les diferents universitats catalanes conforme la congelació o no d'aquesta reforma.
 
 

10/11/2008 13:16 Educació

Cartell de la campanya "Als Països Catalans decidim universitat pública. Aturem Bolonya!"En l'apartat web específic, des d'aquesta organització estudiantil s'ofereixen diferents materials per a aprofundir en aquesta reforma educativa i conèixer el desenvolupament d'aquesta campanya.

Actualment, pot accedir-se a un dossier on es contextualitza aquesta reforma, els principals agents implicats en el seu desenvolupament així com l'argumentari bàsic pel qual el SEPC s'oposa al Procés de Bolonya. En aquest sentit, poden consultar-se també les mobilitzacions previstes per al proper 20 de novembre a una desena de poblacions catalanes, tant del principat com del País Valencià. En el cas de Mallorca, les mobilitzacions s'avancen a dijous 13 de novembre.

Decidim Universitat Pública!Finalment, cal destacar la celebració de referèndums consultis als centres universitaris, on a través de la iniciativa del SEPC, podrà conèixer-se quina percepció té la comunitat universitària sobre un procés marcat pel secretisme i la desinformació. A dia d'avui, existeix algun precedent com el de la Universitat de Lleida,  on el rectorat no va posar cap facilitat ni atorgar cap reconeixement a una consulta similar que va comptar amb una participació superior a les de les diferents eleccions i consultes de caràcter oficial.

La Universitat de Girona (12 de novembre) i la Universitat Autònoma de Barcelona (25 de novembre) seran els propers centres on es celebrarà aquesta consulta. Estudiants, professorat i membres del PAS hauran de respondra la pregunta S'ha de congelar l'aplicació de l'Espai Europeu d'Ensenyament Superior (EEES) i iniciar un procés de debat sobre el futur de la Universitat Pública?

Per saber-ne més

Als Països Catalans decidim universitat pública. Aturem Bolonya! - SEPC

La Universitat de Lleida es posiciona contra l’aplicació de l’Espai Europeu d’Ensenyament Superior - Llibertat.cat

Atenes acull el tercer fòrum europeu d'estudiants - Llibertat.cat

El SEPC planteja els seus reptes per al curs 2008/2009- Llibertat.cat

El "segrest" de la Universitat Europea. El moviment estudiantil contra el Déu mercat - Article publicat a la Fàbrica

EEES: un model educatiu nou o un mercat nou?  - Article d'opinió de Ciceró Pascual (SEPC)

La masovera se'n va a la Universitat - Article d'opinió de Lluc Salellas (SEPC)

La Xina i el procés de Bolonya - Article d'opinió a Llibertat.cat

 

 

 

Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid