Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
El rectorat de la UB continua ocupat de manera indefinida

El rectorat de la Universitat de Barcelona (UB) segueix ocupat pels estudiants en el marc de la lluita contra el Procés de Bolonya. La ocupació resta condicionada a l'assoliment de diferents mesures concretes, com la paralització de la implantació de l'Espai Europeu d'Ensenyament Superior (EEES), la realització de referèndums vinculants a totes les universitats del país sobre aquesta qüestió, l'obertura d'un debat públic sobre el futur de la universitat pública així com la retirada dels expedients i denúncies judicials obertes contra els estudiants crítics amb l'EEES.
 

22/11/2008 22:10 Educació

Tancada a l'Edifici Històric de la UBL'ocupació de l'edifici més emblemàtic de la UB s'inicià al finalitzar la manifestació convocada per el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) i la Coordinadora d'Assemblees d'Estudiants, que en el cas de Barcelona aplegà a unes 10.000 persones. Antiavalots dels Mossos d'Esquadra protagonitzaren la manifestació al decidir carregar de manera violenta per tal d'impedir que la manifestació baixés per les Rambles.

Després de llegir el manifest unitari, milers d'estudiants van entrar, al crit de "Contra Bolonya, ocupem les aules!", al rectorat de la UB per mostrar el seu rebuig a la implantació de l'Espai Europeu d'Ensenyament Superior. Fins al moment, les negociacions tingudes amb diferents representants universitaris i alts càrrecs de la Generalitat en matèria de política universitària no han assolit cap tipus d'acord.

Amb la ocupació d'aquest edifici, es dóna continuitat a les mobilitzacions de les darreres setmanes, que progressivament augmenten en intensitat i seguiment per a fer escoltar les seves reivindicacions.

Els i les estudiants tancades fan una crida a participar de les activitats que al llarg d'aquests dies s'estan desenvolupant dins del recinte. Des del bloc Tancada a la Central, obert pels propis estudiants, pot seguir-se aquesta activitat i firmar el manifest que han elaborat per l'ocasió.

La Universitat de Barcelona, a través del seu rector en funcions, autoritzà la tancada fins el proper dilluns, moment en el qual caldrà veure com evoluciona la situació. De moment, el rectorat de la Universitat de València ha optat per desallotjar les tancades que des de fa més de deu dies es duien a terme en diferents campus valencians. El SEPC ha reaccionat amb duresa a aquest fet, al considerar que el propi rector ha incomplert la seva paraula.

A partir de dilluns, es preveuen noves ocupacions a la Universitat Autònoma de Barcelona.

Per saber-ne més:
 

Uns 30.000 estudiants es manifesten contra Bolonya en diferents poblacions catalanes. Llibertat.cat

Milers d’estudiants clamen contra el Procés de Bolonya - SEPC

Tres mil persones ocupen pacíficament el rectorat i els estudiants forcen una reunió amb la comissionada Blanca Palmada - El Punt

 
Com creus que s'ha d'enfocar la lluita estudiantil respecte la privatització de l'educació?- Enquesta de Llibertat.cat

La Universitat de Girona es posiciona per congelar el Procés de Bolonya - Llibertat.cat

El SEPC convoca mobilitzacions pel proper 20 de novembre - Llibertat.cat 

Als Països Catalans decidim universitat pública. Aturem Bolonya! - SEPC

La Universitat de Lleida es posiciona contra l’aplicació de l’Espai Europeu d’Ensenyament Superior - Llibertat.cat

Atenes acull el tercer fòrum europeu d'estudiants - Llibertat.cat

La repressió política a la UAB - Especial sobre els conflictes a la UAB

"L´ensenyament públic català en peu de guerra" a l'ACCENT- Llibertat.cat

 Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid