Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
El jove de Lleida reconeix davant el jutge el mosso que el va agredir, amenaçar i detenir a la Diada

Una vintena de persones han participat de la concentració solidària durant l’hora i mitja de declaració

El jove ha reconegut davant el jutge el mosso d’esquadra que el va agredir, amenaçar i detenir malgrat que ell no havia fet absolutament res, més que entomar els cops, espentes, pessics a les costelles, torsions de braç, intents d’ofec i amenaces per part del mosso. 

11/11/2008 22:06 Política
El jove també ha afirmat que el mateix mosso que el va agredir ja l’havia amenaçat l’11 de novembre de 2007 després de l’acció de protesta que l’AJLL va fer a l’acte institucional de commemoració dels 300 anys de la caiguda de la ciutat. Després de detenir-lo la passada Diada, ho va tornar a fer dient-li “Ara veuràs, ara estàs amb nosaltres”. L’Assemblea de Joves de Lleida va interposar-li una denúncia pels delictes de coaccions i de detenció il·legal i per una falta de lesions.
 
n militant de l'AJL  detingut pels Mossos d'Esquadra durant els actes de commemoració de la Diada El Jove també ha reiterat que les persones concentrades davant el Roser estaven fent sentir la seva protesta de forma totalment pacífica, com demostren les fotografies i les imatges publicades pels mitjans i com han transcorregut sempre la dotzena de Diades en que l’Esquerra Independentista ha celebrat els mateixos actes.
 
Alhora, ha denunciat que van ser els Mossos d’Esquadra els qui van actuar de manera violenta i desproporcionada i van carregar brutalment contra les persones que protestaven contra la conversió del Roser en un Parador Nacional davant l’entrada dels politics responsables del projecte (i contra altres que es trobaven a les immediacions). 
 
Els dos mossos d’esquadra, pendents de declarar, justifiquen la detenció acusant al jove de dos atemptats a l’autoritat, que signifiquen penes d’entre 2 a 6 anys de presó.
 
Recordem que l’advocada dels Mossos d’Esquadra va sol·licitar ahir la suspensió de la seva declaració, al·legant que ara han passat a ser també acusats. 
 
Des de l’Assemblea de Joves de la ciutat: 
    * En el dia en que es compleixen dos mesos dels fets, continuem demanant explicacions i responsabilitats tant a l'alcalde de Lleida, el Sr. Àngel Ros, com al delegat d’interior de la Generalitat i membre d’ICV, el Sr. Pere Blasco, per aquesta acció desmesurada que va suposar pel jove rebre lesions i romandre privat de llibertat a comissaria durant hores, sense haver comès cap fet il·lícit, i que al mateix temps coarta la llibertat d’expressió de la resta de ciutadania.
 
     * També volem denunciar que, ara fa tres setmanes, la regidora de Seguretat i Mobilitat, Sara Mestres, va negar-se a mantenir una reunió informativa amb la Candidatura d’Unitat Popular sobre la incoació d’una desena de procediments sancionadors irregulars a l’Assemblea de Joves de Lleida i, especialment, sobre els fets que van tenir lloc durant la Diada.
 
 
 
 

 
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid