Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Creix la resposta popular al POUM de Maià de Montcal

El col·lectiu garrotxí la Greda i gran part del veïnat de Maià de Montcal s'oposen a l'avantprojecte del Pla d’ordenació Urbanística Municipal (POUM), que farà créixer la població 4 vegade. Han estat diversos mesos de reunions d'un procés anomenat "participatiu" i qualificat de "broma". L’ajuntament  no  informava al veïnat, cada reunió era una  sorpresa nova i els veïns han estat menystinguts amb frases com “ vosaltres voleu un pessebre” “ si no es fa un número de cases això no serà rentable per cap promotor” i la cirera final va ser la zona d’activitats econòmiques que es van treure de la màniga a la darrera reunió”. És per això que moltes de les cases del poble han penjat pancartes contràries al POUM i a l’especulació.

29/11/2008 17:51 Territori
Algú va retirar  unes 10 pancartes durant la nit del divendres 21 , però al dia següent al mati es van col·locar 15 mes. Les pancartes que varen ser penjades per membres de l’associació de Veïns i de l’entitat Greda, son a les balconades, a les portes dels garatges, a les baranes dels jardins i per tot arreu.
 
 La  Greda, una de les entitats que s’està oposant aquest  POUM opina que:” tenint en compte que  el poble disposa de 20 parcel·les per construir, el nou POUM en proposa 60 més i no té en compte el creixement de d’urbanització el Molí d’en Llorenç on es preveuen 232 parcel·les”

El POUM que s’està a punt d’aprovar  farà créixer la població 4 vegades 
“Entenem que un POUM es una perfecta oportunitat per blindar el territori i evitar que el nostre poble esdevingui una  urbanització. Aquí es pretén fer exactament el contrari No es pot fer un POUM prioritzant els interessos d’una minoria.” afirma La Greda

La  Greda considera que es tindria que respectar  la tendència natural de creixement dels últims anys, que vindria a ser mes o menys  el d’una parcel·la per any. No oblidem que el pla territorial de la Garrotxa afirma que el nucli de Maià de Montcal hauria de tenir un creixement moderat,un 30%). “Considerem que  el POUM fa constar les parcel·les del Molí d’en Llorenç com a sòl urbà consolidat i  d’aquesta manera  s’estalvia de contar 232 parcel·les al creixement.”
 
El avantprojecte també preveu la construcció d’una zona de desenvolupament econòmic a l’entrada del poble. 
La Greda, que ha  participat al procés participatiu que  acaba de finalitzar, opina que el l procés participatiu ha sigut  una broma. L’ajuntament  no ha informat als veïns, cada reunió era una  sorpresa nova, el veïns han sigut menystinguts amb frases com “ vosaltres voleu un pessebre” “ si no es fa un numero de cases això no serà rentable per cap promotor” i la guinda final va ser la zona d’activitats econòmiques que es van treure de la màniga a l’ultima reunió”

La Greda també ha criticat el silenci,  durant tot el procés participatiu, del grup municipal d´ERC, , qui no ha dit paraula  i  que a la vegada formava part de l’equip de govern que impulsava el POUM Tambe critica l’oportunisme al sortir de l’equip de govern al pujar la protesta veïnal intentat treure redit polític. De fet el seu regidor va ser donat de baixa de l’associació de veïns perquè aquesta associació no volia cap vinculació política . 

La Greda vol animar als veïns i veïnes de Maià de Montcal i a la resta d’entitats a seguir treballant  per impedir que  aquest POUM vegi la llum publica i així evitar la destrucció d’un dels petits pobles de la garrotxa que encara no han sigut víctimes de l´urbanisme salvatge.
 
 
 
 

 
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2020 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid