Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Un documental sobre la matança de Gasteiz rep el Premi Memorial Democràtic del Festival Memorimage

 'Lluís Llach, la revolta permanent', de Lluís Danés, ha guanyat el premi Memorial Democràtic del Festival Memorimage, que aquest any celebra la seva primera edició. El guardó busca reconèixer el treball que millor abordi la recuperació de la memòria històrica de la lluita per la democràcia i contra el franquisme en el període comprès entre 1931 i 1980.

18/11/2008 02:01 Cultura

 

El treball se centra en els fets del 3 de març de 1976 a Vitòria-Gasteiz, en què en el transcurs d'una assemblea de treballadors, l'actuació policial va causar cinc morts i més de cent ferits de bala. Aquella mateixa nit, Llach va compondre la cançó 'Campanades a morts'. El documental, és doncs,  la història d'una cançó, el relat dels fets que la van inspirar i el retrat de la persona que la va escriure.

 El Memorial Democràtic atorga  el guardó a pel·lícules i documentals que recuperen la memòria històrica en el Festival de Cinema Memorimage a Reus, reconeixent una producció audiovisual inspirada en el període històric comprès entre la II República i la Transició. El trebal guardonat d'inclou imatges d'arxiu.

L'obra avalada per excel•lents crítiques durant l'última edició del Festival de Sant Sebastià, és un recorregut pels records autobiogràfics de Lluís Llach amb les imatges i testimonis dels protagonistes del 3 de març de 1976 dels successos ocorreguts a Gasteiz i és una producció de MEDIAPRO i Bainet Zinema, que ha  estat dirigida per Lluís Danès amb guió de Lila Pla Alemany i Lluís Arcarazo.


Sinopsi
El 3 de març de 1976 a Vitòria, en el transcurs d'una assemblea de treballadors, l'actuació policial va causar cinc morts i més de cent ferits de bala. Aquella mateixa nit, dut per la ràbia, Llach va compondre la que seria una de les cançons més emblemàtiques d'aquests anys: “Campanades a morts”.

Ara, trenta anys més tard, Lluís Llach torna a Vitòria per interpretar-la en un concert multitudinari en record de les víctimes del 3 de març.

Un viatge en l'espai i en el temps conduït per la música i les paraules del propi Llach, on es creuen els records autobiogràfics amb les imatges i els testimonis dels protagonistes d'aquells fets.

Aquesta és la història d'una cançó, el retrat de la persona que la va escriure i la crònica dels fets que la van provocar
.

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid