Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La comunitat educativa al País Valencià continua en peu de guerra

Les múltiples mancances de l'ensenyament públic valencià i els despropòsits de la Conselleria d'Educació han provocat un clima de gran preocupació entre la comunitat educativa. El corol·lari de tot açò ha estat la política de control i amenaces desplegada sobre el professorat arran l'oposició aclaparadora a l'anomenat decret de trilingüisme. Aquest decret, que presenta moltes deficències, és la cortina de fum triada per la Conselleria per amagar interessos polítics contraris a la impartició d'Educació per a la Ciutadania.

22/10/2008 09:27 Política
Així, al sud del riu Sénia els i les alumnes de secundària hauran de cursar aquesta assignatura en anglés, tot i que la majoria de l'alumnat no té encara el nivell mínim per tal d'entendre els conceptes que s'hi explicaran. En no trobar suficient professorat format en anglès per desenvolupar la matèria, la Conselleria està contractant traductors/es per tal que compareguen en les aules amb els professors. Per als sindicats de professors això devalua l'educació sobre manera i condueix a situacions veritablement esperpèntiques.
 
És per això que STEPV, sindicat adscrit a la Intersindical Valenciana, i àmplament majoritari entre el professorat, ha denunciat la situació, aclarint que tot i que dubten de la utilitat pedagògica d'Educació per a la Ciutadania, no es pot tolerar que els interessos polítics del PP valencià empobrisquen encara més la dignitat de l'ensenyament públic al País Valencià. Les mobilitzacions s'han iniciat sobretot arrel del clima de terror i persecució que ha desplegat el conseller d'educació Alejandro Font de Mora. El conseller ha enviat als seus inspectors als centres per tal de controlar si efectivament s'està emprant l'anglés com a llengua vehicular de l'assignatura. Això pot provocar expedients i sancions contra els centres i professors que no apliquen l'ordre de Conselleria. Una situació que en 25 anys d'ensenyament en català mai s'ha donat, permetent-se vulnerar l'ensenyament en llengua pròpia reiteradament.

Davant d'això l'STEPV, CCOO i UGT, juntament amb la Federació d'Associacions de Mares i Pares d'Alumnes, han iniciat una campanya de mobilitzacions. Aquesta campànya recollida de signatures dels pares i mares per demanar l'ensenyament de l'assignatura en castellà o valencià; tancaments als centres de secundària de pares i mares, professors i alumnes; i la convocatòria durant aquest mes d'octubre de concentracions davant les seus del govern autonòmic.

La primera d'aquestes es produí el dia 16 reunint 11000 persones entre les concentracions d'Alacant, Castelló i València. El dia 20 es produí la segona on es reuniren 5000 persones entre les tres ciutats. Mentre que el proper 27 d'Octubre s'ha convocat una tercera. Els sindicats han anunciat que si la Conselleria no dóna marxa enrere i s'expedienta un sol professor, convocaran una vaga general de l'ensenyament. Paral·lelament de manera setmanal s'estan produint massives assemblees a les diferents capitals valencianes per tal de fer arribar la mobilització arreu del territori.
 
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid