Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Harmonies de lluita, setembre 2008

Aquest mes ens hem assabentat de tres noves iniciatives que volen potenciar la música popular. La Xarxa de Cases de la Música Popular s'ha engegat a Catalunya com un conjunt d'activitats, programes i accions a favor d'nou model d'equipament cultural dedicat a la formació, creació, exhibició, difusió de la música popular que complementi els ja existents en les ciutats mitjanes. Aquest model d'equipament hauria de donar resposta a les noves expressions musicals, donar eines als creadors, obrir possibilitats al públic, i contribueir a la normalització i potenciació de la música que es fa a Catalunya. 

03/10/2008 03:38 Harmonies de lluita
La segona, al País Valencià, els Joves d'ACPV organitzen l'Amplifica't, un concurs per promoure els grups novells. El concurs funcionarà a través del MySpace dels grups i els premis son actuar al festival Jovestiu i al gran concert del 25 d'Abril. La darrera és l'oportunitat que brinda la revista Sons de la Mediterrània, que ha engegat el seu primer concurs de maquetes pensat per a grups d'arrel tradicional.
 
El panorama dels drets d'autor sabem de fa temps que està prou remogut, i ara que la SGAE ha demandat la CNT després d'entrar en conflicte amb vàris mitjans digitals, arriben a Barcelona els premis Oxcars de la mà de la gent d'Exgae, per a impulsar la cultura popular amb una setmana d'actes.

Ja fa dies que el tercer treball de Verdcel es fa sentir, i és que Sàmara, que segueix combinant la cançó d'autor amb el pop rock i els sons mediterranis, ressegueix la història del nostre poble entre el món rural i l'industrial des d'una visió a voltes intimista a voltes envalentonada.
Contes per versos és el primer disc dels Rapsodes, que ja feia temps que sonaven pel seu Camp del Túria i rodalies. El debut d'aquesta escissió natural de Bakanal és un nexe on el hip hop electrònic s'apropa al jazz o al folk, i on les lletres divertides, humanes i íntimes, es mesclen amb textos de to reivindicatiu.

El tercer volum d'El disc de la música en valencià, que cada any segueix al gran festival itinerant de La Gira, que s'ha encartat amb l'Enderrock i L'avanç, enguany ha estat molt més vinculat als organitzadors, Escola Valenciana. És una bona mostra del que es fa i desfà a les comarques del sud, que sense comptar amb cap novetat d'Obrint pas ni Feliu Ventura, demostra que hi ha prou bones propostes per donar qualitat i varietat als vint-i-dos talls.
Aquest mes ens hem assabentat d'una altra compliació, però aquesta se l'ha tret de la màniga Discmedi, amb una recopilació de dotze teme dels històrics Brams, amb el nom de la mateixa col·lecció i que a la vegada el defineix, Bàsic.

Acabem lamentant-nos de la dissolució de Sé7ge, el grup de punk originari de Gràcia que després de dues maquetes ha donat per acabada la vida del grup a Artés, vila on ara estaven emplaçats. També acabem fixant-nos en la via que ha obert en Titot en matèria de col·laboracions, convidant a participar als Maulets Osona en el proper disc d'Aramateix que ja està gravant, enlloc del típic grup amic.

--
RXI, música compromesa
www.rxi.cat
info@rxi.cat
 
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid