Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Gairebé 700.000 persones aturades als Països Catalans sota administració espanyola

Les xifres de l'atur als Països Catalans sota administració espanyola del mes de setembre segueixen reflectint un increment de l'atur, que si ve incrementa mes rere mes, presenta les pitjors xifres en la variació interanual. La Intersindical-CSC n'analitza les dades i exigeix mesures perquè no sigui la classe treballadora qui pagui les conseqüències de la crisi.
 

02/10/2008 20:00 Economia
Xifres de l'atur als Països Catalans sota administració espanyola. Setembre 2008Així doncs, i prenent com a font les dades que mensualment publica el Ministerio de Trabajo espanyol, l'increment mensual de l'atur als diferents territoris dels Països Catalans al sud de les Alberes és d'un 3,69% respecte l'agost i de més d'un 40% respecte les dades de l'any 2007. Les Illes Balears i Pitiüses són qui presenten unes pitjors xifres.
 
En termes absoluts, les xifres de l'atur es troben a punt d'assolir la xifra de 700.000 persones aturades, una xifra que previsiblement seguirà incrementant-se els propers mesos tal com preveuen fins i tot la proposta de nous pressupostos estatals amb la que treballa el govern espanyol.
 
La Intersindical-CSC destaca també que els homes i el col·lectiu que conformen les persones de menys de 25 anys són qui pateixen més directament aquests nous acomiadaments, amb increments respectius del 65% i el 52% pel que fa a les dades interanuals. A nivell territorial, les comarques que conformen la província de Castelló presenten una variació interanual  negativa de més del 90%.
 
El sindicat anima a "mobilitzar-se" davant d'aquests fets i exigeix que les mesures per pal·liar la situació no parteixin de "velles receptes" com l'abaratiment de l'acomiadament ja que les considera "fallides".
 
Per saber-ne més:

L'atur es dispara al 8,6% al mes d'agost a Catalunya Nord- Llibertat.cat
 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid