Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
L'atur assoleix xifres històriques al mes d'agost

La Intersindical-CSC (I-CSC) ha valorat a través d'una nota de premsa les recents dades sobre l'atur als Països Catalans sota administració espanyola, que mensualment segueix incrementant-se de manera preocupant i assoleix la xifra de més de 670.000 persones desocupades. al llarg de la geografia catalana. L'organització sindical censura també les valoracions fetes des del ministeri espanyol davant de la publicació d'aquestes dades.
 

03/09/2008 23:05 Laboral

En el seu comunicat, la Intersindical-CSC destaca que l'increment mensual oscil·la entre el 6% (Catalunya) i el 9% (Illes Balears i Pitiüses) en funció del territori històric mentre que l'increment interanual de l'atur ho fa entre el 27% (Catalunya) i el 41 % (Illes Balears i Pitiüses). En xifres absolutes, l'atur supera les 670.000 persones aturades, en una situació de clar endarreriment sobre les dades de l'agost de l'any passat. Aquest sindicat destaca també que les dades d'atur a nivell nacional són pitjor que les que presenta el conjunt de l'Estat espanyol.

Respecte els col·lectius més perjudicats, la Intersindical-CSC alerta de la situació que enfronten els i les treballadores immigrants així com els i les treballadores menors de 25 anys, els quals suposen un 11% del volum dels aturats.

Taula elaborada per la Intersindical-CSC. Agost 2008L'organització sindical desautoritza també les declaracions de Celestino Corbacho, ministre de treball espanyol, davant de les seves valoracions sobre contexualitzar les dades conegudes per la davallada del sector de la construcció i de la conjuntura internacional. En aquest sentit, l'organització sindical valora la devallada del sector serveis (més de 19.000 aturats respecte el juliol) així com del sector industrial (mes de 8.000 en el darrer mes). Respecte la conjuntura internacional, la Intersindical-CSC recorda a Celestino Corbacho les dades de l'Eurostat, on s'apunta que l'Estat espanyol és qui més ha incrementat les xifres d'atur dins de la Unió Europea.

Per aquest sindicat, "l'atur no és una qüestió inevitable, i menys quan la majoria d'empreses continuen obtenint grans beneficis" si bé apunta que aquest problema "es farà difícil de resoldre si no es prenen mesures urgents" relatives "a garantir l'ocupació del col·lectiu d'aturats, una renda digne per viure i uns serveis socials públics de qualitat, especialment per als col·lectius més perjudicats, com la immigració o el dels i les joves". Aquestes mesures vénen relacionades al seu entendre a un sistema de finançament "just".

 

 

 

Rànquings
  1. Fem pinya -tothom, tothom i tothom- amb l'ANC !!
  2. Ha mort l'Encarna Jordan, veterana independentista
  3. Comunicat de la CACG en relació a la manifestació d'ahir a Lloret de Mar
  4. Esther Lucea: "...experimentem una mena de sensació profètica malastruga, com si els nostres germans del nord exercissin de viatgers del temps per advertir-nos de quin pot ser el futur de la llengua catalana"
  5. La CACG es manifesta a Lloret contra la presència dels Borbons i l'entrega dels premis Princesa de Girona
  6. La CACG crida a participar a la manifestació del dia 10 a Lloret de Mar des de l'indret on es reuniran els Borbons
  7. La CUP denuncia a Antifrau irregularitats de l’Hospital de Palamós
  8. 7 diputats de formacions independentistes de Còrcega, Polinèsia, Bretanya, Nova Caledònia i Euskal Herria al Parlament francès
  9. Escola de Formació Toni Villaescusa (1984-2024)
  10. “Sense independència Catalunya no té projecte de futur possible”
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid