Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
El SEPC defensa l'ús del català a la Universitat Pompeu Fabra

L'inici del curs universitari 2008/2009 està deixant en paper mullat l'acord del Consell Interuniversitari de Catalunya, que aplega govern de la Generalitat i rectorats principatins, pel qual passaria a exigir-se el nivell C d'acreditació de la llengua catalana al professorat que aspirés a una plaça fixa. La Universitat Pompeu Fabra (UPF) ha estat la primera en desmarcar-se, fet que ha sigut denunciat pel Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC).
 

26/09/2008 09:45 Llengua
Cartell al·lusiu a l'actitud del rectorat de la UPFAixí, el SEPC, que és l'organització estudiantil majoritària dins dels òrgans de govern d'aquesta universitat, considera que l'actuació de l'equip de govern del centre encapçalat per Josep Joan Moreso és de "menyspreu" per la llengua catalana, més encara quan s'està incomplint un acord al que al seu moment es van comprometre.
 
El sindicat d'estudiants manifesta en el seu comunicat que l'acreditació del nivell C és la "única manera" per avançar i garantir la presència del català a les aules, fet pel que demana una "rectificació" a l'equip de govern d'aquesta universitat. Finalment, el SEPC aposta per elaborar un "pla d'actuació" en matèria lingüística.
 
Cal destacar que la polèmica al voltant de l'exigència del coneixement de la llengua catalana per part del professorat universitari s'allarga ja des de l'aprovació de la controvertida Llei d'Universitats Catalana (LUC), i que tot i anar-se prenent acords en aquest sentit, la situació segueix encallada. 
 
Per saber-ne més
 
 

El govern i els rectors acorden exigir el català als nous professors universitaris - El Punt

A la Universitat, en català - Campanya de la CAL

Estudi sobre l'ús del català a l'ensenyament superior als Països Catalans (Tomeu Simó, 2007) - Publicat al web de la CAL

El futur del català a la Universitat globalitzada (Jordi Muñoz, 2003) - Article publicat al web del SEPC

 
 

El català a la universitat - Xavier Monge

Universitat pública i en català - Albert Traver

 
Català i universitats. Enèsima batalla al voltant de l'article 6.4 de la LUC - Roger Bujons
 
 
 
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid