Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Diverses entitats critiquen la política lingüística de la Universitat de Lleida

Diferents entitats i organitzacions lleidatanes demanen a la Universitat de Lleida (UdL) que potenciï la llengua catalana. El document elaborat, que han fet arribar al Consell de Govern d'aquest centre universitari, neix com a resposta a la proposta estratègica amb la que treballa la universitat, i que sota el títol Política lingüística de la UdL, cap a una realitat multilingüe, aposta, entre d'altres, per potenciar la llengua anglesa per davant de la catalana en diferents àmbits del coneixement.
 

21/09/2008 21:51 Llengua

Davant de l'aprovació d'aquesta ponència en la sessió del Consell de Govern de la UdL el passat mes de juliol, el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC), la Coordinadora d'Associacions per la Llengua (CAL), el casal lleidatà l'Ocell Negre i el Casal Pere III - Ateneu de Balaguer han elaborat un document crític de resposta.

Sota el títol Lluitem pel Català com a llengua d’ús científic a la Universitat de Lleida, les quatre entitats signants indiquen fins a 9 punts que al seu parer són els que haurien d'orientar la política lingüística de la universitat. L'oferta d'ensenyament en català a tots els nivells, el domini de la llengua per part del professorat, la potenciació de la recerca en llengua catalana, el compromís lingüístic i cultural amb les Terres de Ponent o bé el suport a la llengua occitana amb tot tipus de mesures davant de la proximitat amb la Vall d'Aran.

Alhora, les entitats signants recorden que la llengua no pot dependre de criteris de mercat, i que fins i tot en aquest cas, cal tenir present que les dades existents no conclouen que la potenciació del català sigui un "entrebanc" al fet de ser una universitat de referència europea. En aquest sentit, unes i altres organitzacions indiquen que la Universitat de Girona (UdG), - centre amb major ús de la llengua catalana de tots els Països Catalans- ha estat recentment considerada entre les quatre millors universitats de l'estat. De la mateixa manera, recorden les mesures preses a la Universitat Rovira i Virgili en el marc de la reordenació universitària vigent, que aposta que el domini oral i escrit del català sigui un requisit a l'hora d'obtenir el títol universitari.

 

 

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid