Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Vilaweb rep la querella presentada per l'Ajuntament a l'entorn de les informacions del cas Vilaró

Han passat vint-i-sis dies i encara no se sap com es va lesionar el cap de la Guàrdia Urbana
VilaWeb informa que ha rebut la notificació de la presentació d'una querella per part de l'Ajuntament de Barcelona i el cap de la Guàrdia Urbana Xavier Vilaró. Ambdós acusen aquest diari d'un presumpte delicte de 'calúmnies i injúries greus'. La querella s'ha interposat igualment contra l'emissora de ràdio RAC1 (no es tenia constància fins avui que s'hagués posat també la querella contra aquest mitjà)  i el diari El Mundo. Vilaweb també aporta noves noves fotografies i més interrogants.

 

25/07/2008 08:40 Política

La querella fa referència a l'article El cap de la Guàrdia Urbana de Barcelona va mentir sobre els incidents de la Plaça Espanya, publicat el dia 13 de juliol. VilaWeb publica avui un Mail Obert precisant l'opinió del diari sobre aquest tema i un article en què afegeix noves fotografies i més interrogants.

Dos detalls més per aclarir,segons Vilaweb 
-A quines imatges es referia el senyor Joaquim Belenguer, comissari dels mossos, quan diu que va redactar l'informe de la policia després de visionar les imatges de diverses càmeres de la plaça Espanya si la regidora Assumpta Escarp diu que les càmeres de trànsit de la Plaça Espanya no enregistren?

-Com és que un mateix metge redacta dos informes mèdics diferents sobre la situació de Xavier Vilaró, signats el mateix dia (divendres 5 de juliol) però amb data de consulta diferent i tanmateix coincidents en l'hora i el minut? (Un és datat el dia 30 de juny a les 8.52 i l'altre és datat el 5 de juliol, també a les 8.52). Ambdós informes assenyalen que es tracta d'un 'accident casual' i no d'un 'accident de treball', com afirma la regidora Escarp.

Per a Vicent Partal, director de Vilaweb, l'Ajuntament prefereix més judicialitzar que aclarir el cas 
"Repetim, per això, allò que ja vam dir fa dies. El nostre compromís és amb els lectors i amb la veracitat informativa. D'això, n'hem fet bandera i és un compromís reconegut públicament des de fa anys (fins i tot per l'Ajuntament de Barcelona mateix, que l'any 1999 va atorgar a VilaWeb el premi Ciutat de Barcelona de Periodisme). L'objectiu de VilaWeb no és de furgar en la vida privada de ningú, però l'opacitat informativa de l'ajuntament deixa pocs camins a l'hora de cercar com és que s'amaguen fets d'una gravetat tan gran. Des del diumenge 13, les nostres informacions i algunes altres actuacions, tot i la desinformació i l'opacitat, han aconseguit que la imatge que l'Ajuntament de Barcelona va voler donar d'allò que havia passat la nit de la victòria de la selecció espanyola haja canviat substancialment. Amb això la teranyina de silenci ordida des de l'ajuntament és avui menys espessa que no era. Seria raonable d'esperar que l'ajuntament mateix volguera aclarir els fets fins al final d'una manera sistemàtica sense deixar cap ombra, precisament per netejar la seua polèmica actuació anterior. Però, segons que es veu, s'estima més de judicialitzar el cas i de tancar-se en banda".

Per saber-ne més:

Un informe del Mossos qüestiona la declaració de Vilaró tot i que Interior dóna per tancat l'afer. Llibertat.cat

L'AVUI assegura que Vilaró era a la plaça. Llibertat.cat

Avalots, antiavalots i pilotes de goma. Xavier Monge

Higiène democràtica o Visc(a) Coslada. Roger Bujons 

Benvinguts a la república bananera del PSC. Juli Cuéllar

 La melsa del barrufet. Josep Antoni Vilalta

Que s'aclareixin els fets i les responsabilitats. L'Aleix a ca la Toca

La 'roja', el cap de la Guàrdia Urbana i la premsa Els Països Catalans i el món des de Vic 

Vilaweb no s'arronsa! Jordi Salvia 

La corrupció a la Guàrdia Urbana de Barcelona no és una novetat. Llibertat.cat

El cas Escarp (Vicent Partal a Vilaweb.cat)

El cap de la Guàrdia Urbana de Barcelona va mentir, segons Vilaweb Llibertat.cat

L'endemà de la victòria de l'Eurocopa l’Ajuntament de Barcelona no reconeixia alteracions. Llibertat.cat

Es promou la campanya "Jo no pago els desperfectes de l'espanyolisme" a Terrassa. Llibertat.cat

La CUP de Reus denuncia la impunitat de la nova crema de senyeres. Llibertat.cat

 

 

 

 

Rànquings
  1. Fem pinya -tothom, tothom i tothom- amb l'ANC !!
  2. Ha mort l'Encarna Jordan, veterana independentista
  3. Comunicat de la CACG en relació a la manifestació d'ahir a Lloret de Mar
  4. Esther Lucea: "...experimentem una mena de sensació profètica malastruga, com si els nostres germans del nord exercissin de viatgers del temps per advertir-nos de quin pot ser el futur de la llengua catalana"
  5. Escola de Formació Toni Villaescusa (1984-2024)
  6. La CACG es manifesta a Lloret contra la presència dels Borbons i l'entrega dels premis Princesa de Girona
  7. “Sense independència Catalunya no té projecte de futur possible”
  8. 7 diputats de formacions independentistes de Còrcega, Polinèsia, Bretanya, Nova Caledònia i Euskal Herria al Parlament francès
  9. La CACG crida a participar a la manifestació del dia 10 a Lloret de Mar des de l'indret on es reuniran els Borbons
  10. Edicions del 1979 anuncia "Diccionari del fet i la qüestió nacionals" de Ferran Lopescu
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid