Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Protesta sindical contra la directiva de la Unió Europea sobre la jornada setmanal de 65 hores

Demà  a les 11.30 hores, la Intersindical Alternativa de Catalunya (IAC) juntament amb la Xarxa contra tancaments d’empreses i d’altres organitzacions, convoquem una concentració davant la seu del Parlament Europeu a Barcelona. La protesta ve originada pel greu retrocés social que comportaria l’establiment d’una jornada laboral que supera amb escreix la de vuit hores diàries que la OIT va oficialitzar al 1917, és a dir, volen fer-nos retrocedir un segle d’avanços socials i fent “legals” jornades de 10 i 12 hores al dia, sis dies per setmana. Aquests que volen augmentar la jornada laboral són els mateixos que demanen la jubilació als 70 anys, fer desaparèixer les conquestes socials i privatitzar els serveis públics.

02/07/2008 16:26 Comunicació
Per aquestes organitzacions sindicals, és del tot inconcebible que amb una situació d’atur creixent es signi per part dels ministres europeus una mesura que encara incrementarà la taxa d’aturats i aturades. Com també ho es la manca de consulta a la ciutadania, en una Europa presumptament democràtica. 

També remarquen, que la excusa és l’augment de la productivitat i de la competitivitat. L’efecte és agreujar encara més la situació de precarietat, accidentabilitat amb les nefastes conseqüències que tots coneixem i amb l’única finalitat d’incrementar el benefici empresarial a curt termini.
 
És per això que,  la IAC iniciarà demà, davant la seu de l’Oficina del Parlament Europeu a Barcelona, les accions per impedir que aquesta directiva sigui aprovada finalment pel Parlament Europeu, amb una concentració prevista a les 11.30 hores del mati. També fant una crida a la resta d’organitzacions socials per lluitar de manera conjunta enfront aquesta nova agressió als drets dels treballadors.
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid