Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Les CUP, ERC i CiU responen favorablement a la presentació de mocions pel centenari de l'Estelada

 L'estelada onejarà sola el 10 i el 11 de setembre a Vilafranca del Penedès 
Les diferents  Candidatures d'Unitat Popular (CUP) implantades al terrtori han contestat amablement la proposta moció de la Comissió del centenari de la senyera estelada perquè la presentin en els seus respectius consistoris. El mateix ha fet ERC a través de la Secretaria de Política Municipal d´Esquerra i també CiU enviant-la a tots els seus grups municipals.

27/07/2008 01:46 Política

L´estelada onejarà sola el 10 i el 11 de setembre a Vilafranca (Alt Penedès)
L´Ajuntament de Vilafranca del Penedès va aprovar el passat 15 de juliol una moció dels grups CIU, ERC i CUP (impulsada per la Comissió Onze de Setembre del Penedès) perquè el 10 i 11 de setembre onegi l´estelada al balcó de la Casa de la Vila amb motiu del centenari de l´emblema i la vigència de la lluita.

Enllaç al video de la moció aprovada per l´Ajuntament de Vilafranca

 

 

Model del moció:

Que enguany la comissió del centenari de la senyera estelada celebra els cent anys de la bandera que impulsà i dissenyà Vicenç Albert Ballester el 1919, com a senyal de la lluita per una Catalunya lliure. Aquest símbol, que ja comptava amb antecedents gràfics el 1908, avui ja transcendeix els partits polítics, esdevenint una veritable icona catalana. Vicenç Ballester ha entrat enguany a l´Enciclopèdia Catalana, gràcies a la seva infatigable tasca en favor de les llibertats catalanes a través de múltiples iniciatives com les de la Reixa, l´Associació Catalana de Beneficència, l´Associació per l´Ensenyança Catalana, el Comitè Pro-Catalunya, les revistes "Renaixement", "la Tralla" i "l´Insurgent".

Per fer difusió d’aquest i altres actes s’ha creat la Comissió Centenari de la senyera estelada que difon aquesta efemèride mitjançant actes commemoratius i pedagògics.

Per tot l´exposat demanem:
Que el M.I. Ajuntament posi a debat en la comissió del nomenclàtor de la vila (o ciutat), la proposta del grup municipal de (posar partit) de nomenar un carrer o plaça dedicat al patriota català Vicenç Albert Ballester, per la seva meritòria biografia exposada a dalt.

Que en la Diada Nacional d’enguany, així com es participà en la campanya "Un País, Una Bandera", hissant en solitari la senyera catalana tradicional en senyal d´honor i respecte pels nostres símbols, es pengi a en un lloc destacat la senyera estelada, en commemoració del centenari de la seva creació i en record dels objectius pels quals va ser creada: la recuperació de la plena sobirania per a Catalunya.

Per saber-ne més:

Vicenç Ballester ja té entrada a l'Enciclopèdia: Centenari de l'estelada. Llibertat.cat 

Continua la celebració dels 100 anys d'estelada amb l'edició d'uns vídeos Llibertat.cat

La CUP s'adhereix a la celebració dels "100 anys d'estelada". Llibertat.cat

S’inicia la Campanya del Centenari de la bandera estelada. Llibertat.cat 

 

 

 

 

Rànquings
  1. Fa 15 anys que ens va deixar Lluís Maria Xirinacs
  2. Tomàs Sayes: "Ens pot la frustració i la sensació de derrota i no som capaces de veure més enllà i valorar els èxits que hem aconseguit. L’Estat si que ho té present i per això continua amb l’ofensiva"
  3. D’urnes i canvis de comarca
  4. Èxit de la mobilització Ponts per la Independència que fins demà es realitza a diverses carreteres del país
  5. Què ha après l’independentisme de l’Operació Garzón?
  6. Si els fills de puta volessin...
  7. Denuncien els agents de la policia espanyola que van coaccionar i detenir una dona per parlar en català a la comissaria de Terrassa
  8. Guanyem Girona lamenta que es deixin al calaix una tercera part dels diners del programa Aixequem Persianes
  9. La tenista Paula Badosa demana disculpes per dir que el català no és una llengua
  10. Arruix Borbons-Recuperem Marivent convoquen el 239è Cant dels Ocells davant del Palau
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2022 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid