Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Reaccions a l'acreditació del nivell C pel professorat universitari principatí

La recent decisió del Govern de la Generalitat de Catalunya d'obligar a l'acreditació del nivell C de català a la majoria de figures que conformen el professorat universitari comença a aixecar polseguera. Tot i ser una decisió presa  d'acord amb les universitats catalanes, diferents universitats han reaccionat en contra de la mesura. Abans d'aquestes reaccions, i per la seva part, el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) ha valorat positivament la mesura si bé  considera que és un "pas necessari però del tot insuficient" per assegurar la normalització de la llengua a les universitats.
  

21/06/2008 12:56 Llengua

Així doncs, per aquest sindicat d'estudiants, cal tenir present que les polítiques que conformen el Procés de Bolonya van "en sentit contrari" a la mesura aprovada, ja que al seu entendre, aquesta reforma fa una "clara aposta" pels postgraus internacionals "en anglès i castellà". En aquest sentit, cal entendre les respostes crítiques provinents d'algunes universitats principatines, com ara la UAB o la UPF, a negar-se a obeir la Generalitat i que deixen l'acord a l'expectativa de com es desenvolupi les properes setmanes.

De la mateixa manera, l'organització estudiantil anima a la resta "d'actors polítics i socials" dels Països Catalans a aprovar amb "màxima urgència" mesures semblants a l'hora que recorda que els i les estudiants que usen el català en el seu dia a dia topen amb discriminacions en "múltiples accions quotidianes".

Cal recordar que la decisió de la Generalitat principatina, tot i que amb alguns clarobscurs,  i en cas de tirar endavant, donaria resposta a una de les principals demandes en matèria lingüística feta per part de tot tipus d'organitzacions culturals o de l'àmbit de l'ensenyament.

Per saber-ne més:

El govern i els rectors acorden exigir el català als nous professors universitaris - El Punt

A la Universitat, en català - Campanya de la CAL

Estudi sobre l'ús del català a l'ensenyament superior als Països Catalans (Tomeu Simó, 2007) - Publicat al web de la CAL

El futur del català a la Universitat globalitzada (Jordi Muñoz, 2003) - Article publicat al web del SEPC

El català a la universitat. Anàlisi i propostes per a la normalització social de la llengua catalana a la universitat. Cercle XX1 (núm.4)

 

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid