Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Llibertat.cat participa en el debat "Influència dels mitjans digitals en català" a Gandia

Divendres passat, Llibertat.cat va participar a la taula rodona sobre "Influència dels mitjans digitals en català" en motiu del segon aniversari del projecte en xarxa Valldigna, Som i Serem. A l'acte van participar també Enric Gil, de Pàgina 26; Joan Faus, d'Infosafor, Francesc Vila, de Vilaweb Gandia i membres de l'L'Avanç. Fou moderat per Núria Cadenes, d'El Temps i estava convocat per la Fundació Casal Jaume I de la Safor-Valldigna
17/06/2008 11:49 Comunicació

Tots plegats van elogiar la persones de Vicent Partal i Assumpció Maresme per haver obert el camí i posar la nació a la xarxa  més enllà de les fronteres articials. La Núria Cadenes ho va assenyalar a la presentació de l'acte, tot dient que en aquells moments de l'inici d'Internet, la revista El Temps va ser una de les publicacions pioneres del país en l món digital.

Carles Benítez va remarcar que Llibertat.cat havia assolit en el seu curt temps existència un dels objectius que s'ha havia fixat, ajudar a difondre el dia a dia de l'Esquerra Independentista i els moviments populars en capes més àmplies de la societat amb articles d'opinió, documentació i també amb entrevistes. I el que és més important, visualitzar la lluita tota la nació en defensa del territori, la llengua i la cultura.

En aquesta direcció es va dir que Llibertat.cat havia col·laborat a difondre la lluita de la Costera i la Safor contra la LAT conjuntament amb la lluita contra la MAT, i fer veure com es va estendre la solidaritat amb els encausats de la crema de les fotos reials a traves de la nació i darrerament amb el cas del Franki. Tot plegat era fer nació i reflectir l'ideari d'un projecte polític, com es va fer durant les darreres eleccions municipals amb les CUP.

Enric Gil de Pàgina 26, com diu a la seva crònica,  va tractar d'explicar molt breument el nombre de valencians -el 5%- que visita webs en valencià i compare la xifra amb Catalunya -on el 50% dels internautes visita webs en català. Llance la pregunta a l'aire: pot funcionar un diari electrònic en valencià amb aquestes xifres? Vilaweb apareix en el debat, perquè tots en som fills. Sense Vilaweb, per exemple, no existiria Pàgina 26.

Francesc Vila, de Vilaweb Gandia, tal com reflecteix Infosafor a la seva crònica, "Amb Vilaweb, hem situat Gandia i la comarca en un mapa molt concret: el mapa de la llengua i la literatura catalanes”.

Jaon Faus d'Infosafor va explicar com s'havia fet el pas de publcació digital, sense abandonar-ho, a l'edició en paper, un cas atípic, en el sentit que la majoria d'experiècies el pas al revès. 

Des del public va participar, Vicent Company de l'Avanç (que no hi era a la taula per tal de donar-li més fluidesa i agilitzar el debat,  tot remarcant que el projecte es fill de l'Avanç i fent palés el seu agraiment al mitjà que els ha donat veu pròpia L'Avanç, i a l'ajud inestimable rebut des de VILAWEB), i va remarcar l'experiència que s'havia tingut en el projecte en xarxa Valldigna, Som i serem pel que fa a la projecció de les lluites en defensa del territori, molt especialment en la lluita con les Línies d'Alta Tensió (LAT)

Dos anys dinamitzant la xarxa
El projecte en xarxa Valldigna, Som i Serem neix i beu dels moviments contra la línia d'alta tensió per coordinar els diferents espais que es creen a la internet per informar i dinamitzar les campanayes dels diversos col·lectius ecologistes. Valldigna Digital, el Foro Valldigna, Valldigna TV i Marinyen Radio formen part d'aquest projecte en xarxa que va comançar a coordinar-se ara fa dos anys amb el registre del domini Valldigna.cat.

 


Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid