Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La UAB ajorna el Consell de Govern

El secretari general de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), ha informat a tots els membres del Consell de Govern que han decidit ajornar-lo "per tal d'assegurar que el Consell de Govern es pugui realitzar amb totes les garanties de bon funcionament". Aquest fet ha estat motivat per les darreres mobilitzacions estudiantils que van bloquejar la Junta de la Facultat de Lletres al·legant que s'havia constituït de forma irregular i sense la participació estudiantil.  Aquest bloqueig produí situacions de tensió en la que un membre de seguretat patí una lipotímia, fet que el deganat i rectorat utilitzaren per criminalitzar l'acció de l'assemblea de facultat atribuint-li la responsabilitat de l'estat del guarda.

02/06/2008 21:47 Política

A banda dels fets de divendres, la Coordinadora d'Assemblees de Facultat (CAF) de la UAB havia convocat, per aquest dimecres, una concentració davant del rectorat en contra de la celebració del Consell de Govern, ja que aquest portava ajornat des del mes d'abril ja que les assemblees de facultat havien boicotejat la celebració d'aquest des dels fets del 4 de març a la Facultat de Lletres.

Així doncs, sembla ser que els fets de divendres sumat a la convocatòria feta per la CAF per concentrar-se davant del rectorat han forçat al rectorat a ajornar el Consell de Govern fins dilluns vinent, inici del periode d'exàmens dels estudiants de la UAB.  Així doncs, el rectorat fa un altre pas per dificultar la mobilització estudiantili la participació d'aquest en el Consell de Govern.

En el Consell de Govern que s'havia de celebrar aquest dimecres, s'havien d'aprovar una trentena de graus.  Aquest fet és un dels que critiquen els estudiants ja que asseguren que aquests no han estat aprovats per la Junta de Facultat ni disposen de l'el·laboració dels pans d'estudis corresponents.

El Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans, per la seva banda, va emetre un comunicat de suport als estudiants que es van mobilitzar el passat divendres, condemnant l'actitud de la UAB, demanant la dissolució de la Junta Permanent, la dimissió de la degana de la Facultat de Lletres i la paralització de l'aprovació dels plans d'estudi.

 

Per saber-ne més:

La Facultat de Filosofia i Lletres de la UAB posposa els nous plans d'estudis - Llibertat.cat

Concentració davant el rectorat de la UAB contra l'aprovació dels Graus de Bolonya - Llibertat.cat

Especial Bolonya - Actualitat sobre aquesta reforma universitària des de la UAB

La UAB ajorna els Consells de Govern fins als exàmens - Llibertat.cat

La UAB impedeix l’entrada d’un estudiant membre del Consell de Govern a la reunió d’aquest òrgan - Llibertat.cat

 

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid