Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Criden a declarar dones de Badalona que havien participat en la campanya pel dret a l'avortament

Tres Voltes Rebel es solidaritza amb les badalonines citades
Dues persones de Badalona han estat cridades a declarar per haver signat autoinculpacions solidàries en la campanya que s'està portant a terme pel dret a l'avortament lliure i gratuït.La campanya es va engegar quan algunes dones van ser detingudes per haver avortat el passat mes de febrer. Tres Voltes Rebel, Revolta Global i la CUP de Badalona són algunes de les organitzacions que han donat el seu suport a les persones citades a declarar.

 

17/06/2008 19:37 Política
Tres Voltes Rebel, assemblea de dones de Badalona, va demanar en el Ple municipal del mes de març que l'Ajuntament es posicionés i actués davant la persecució que han viscut les dones en la decisió sobre la pròpia maternitat, i va denunciar "la campanya de la dreta i l'Església més reaccionària, amb intimidacions i denúncies a les clíniques acreditades per a fer els avortaments que han acabat amb detencions". Mentre al Ple es discutia una moció presentada per ICV-EUiA en uns termes molt semblants als exposats per Tres Voltes Rebel, a la Plaça de la Vila, membres de Tres Voltes Rebel van recollir autoinculpacions de la campanya solidària endegada per Ca la Dona, tal i com ho van fer diverses entitats i associacions de Badalona durant el mes de març.
 
 
 
Comunicat:
 
Tres Voltes Rebel, assemblea de dones de Badalona, després de solidaritzar-se amb les dones citades a declarar per defensar l'avortament lliure i gratuït fa arribar el següent comunicat:

JA N'HI HA PROU! LES DONES DECIDIM SOBRE EL NOSTRE PROPI COS!!

Quina és la part de la frase que no entén l'Estat Espanyol? Nosaltres, les  dones, tenim dret, com qualsevol ésser humà, a decidir què fem amb el nostre cos.

Nosaltres parim, nosaltres decidim.

Tirem enrere, fem memòria. Anys d'explotació, opressió i marginació de la dona.Lluita del moviment feminista per aconseguir una suposada igualtat.

Un Estat de Dret a qui se li suposa democràcia i igualtat per a totes les persones sense distinció de cap tipus (a no ser que siguis dona, immigrada, pobre,...) però on, de facto, es vulneren, es trepitgen tots els suposats drets.

Ni hi ha el dret a l'habitatge, ni tenim el dret de decidir sobre la nostra nació, ni tan sols és transparent el dret a escollir qui ens representa a l'Ajuntament!

I encara menys, tenim dret a decidir quan volem parir!

A principis d'any, desenes de dones acusades d'haver avortat il·legalment, són portades davant el Tribunal (et recorda la Inquisició o només ens passa a nosaltres?).

La resposta va ser contundent. Milers de dones es van autoinculpar d'haver avortat, i molts homes, ho van fer d'haver acompanyat a una dona a avortar.

Resultat: arreu dels Països Catalans, i en concret, quatre dones de Badalona han estat citades a declarar davant els Jutjats de Badalona.

Algú es pensa que ens quedarem amb els braços creuats?

És penós que després de quatre dies, l'Ajuntament no hagi fet cap passa. No es va aprovar una moció pel dret a l'avortament perquè "estem en període electoral, ja ho farem després". Així es com es mou el nostre Ajuntament, per interessos purament electorals.

Però ara ha arribat aquest després.

I ara fem demagògia, que així, la poltrona política potser ho entendrà millor. Si la teva filla de quinze anys es queda prenyada per falta de consciència, per no comprar un preservatiu, què faràs?

Ah, és clar, tu com que sí que tens diners aniràs a una clínica perquè pugui avortar tranquil·lament.

Però seguim fent memòria.

El que ve a continuació és el que el Ple Municipal de l'Ajuntament de Badalona no va voler aprovar per por de les eleccions!!

(part extreta del manifest de la Campanya: Jo també he avortat impulsada per Ca la Dona i recolzada pels moviments feministes d'arreu dels Països Catalans)

Jo també he avortat era un dels lemes escollits per solidaritzar-nos amb les dones que ho havíem fet i demostrar tot el nostre suport per canviar aquesta legislació i perquè la societat ens reconegui com a subjectes de dret en relació a les decisions que prenem sobre el nostre cos i sobre la nostra vida.

Jo també he avortat és un lema per fer justícia.

Anticonceptius per a no avortar i dret a l'avortament per a no morir.

Per això, continuem exigint:

    * Que l'avortament surti immediatament del Codi Penal
    * Que es canviï la llei per una que reconegui el dret de les dones a decidir sobre el propi cos i la pròpia vida.
    * Que l'avortament sigui una prestació sanitària normalitzada dins la sanitat pública, garantint que es pugui practicar i regulant l'objecció de consciència a cada centre públic. Recordem que a Catalunya, a diferència d'altres comunitats autònomes, només es financen (i parcialment) un 20% dels avortaments amb diner públic, a banda del 3% que es fan directament a la pública.
    * Com a acció pal·liativa, demanem que els governs estatal i català, mentre no es modifiqui la llei, garanteixin que les dones puguin exercir els seus drets i que les professionals puguin exercir la seva professió, sense intimidacions ni difamacions que obstaculitzin i criminalitzin la lliure pràctica d'aquest dret.
    * Que es garanteixin els drets sexuals i reproductius de les dones, entre els que trobem:

- Que hi hagi informació sexual i afectiva a tots els nivells d'ensenyament per a noies i nois.

- Que diferents mètodes anticonceptius siguin gratuïts i de fàcil accés.

 

TOTES HEM AVORTAT

AVORTAMENT LLIURE I GRATUÏT

 
 
 
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid