Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
"Per Sant Joan… crema el Decret de Nova Planta"

La Xarxa d'Entitats Cíviques i Culturals dels Països Catalans ha llençat una proposta per celebrar la revetlla de Sant Joan -festa nacional dels Països Catalans- d'una forma molt reivindicativa. El que es tracta és d'aprofitar les tradicionals fogueres dels solstici d'estiu per cremar el Decret de Nova Planta i així "reivindicar l'exercici del dret a l'autodeterminació del poble català en un futur més pròxim possible", segons informa Tribuna Catalana.

20/06/2008 11:09 Política

Des de la mateixa Xarxa organitzaran una cremada pròpia. L'acte començarà a dos quarts de nou del vespre del 23 de juny a la plaça de Sant Jaume de Barcelona, on es rebrà la flama del Canigó. Tot seguit s'anirà amb cercavila fins al Fossar de les Moreres on es cremarà el Decret de Nova Planta acompanyats d'un acte de timbalers.

Encara que enguany només es realitzarà aquesta cremada, la intenció de la Xarxa és que "aquesta iniciativa s'estengui arreu dels Països Catalans" i el Decret "es cremi a totes les fogueres i simultàniament es reivindiqui el dret a decidir". 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid