Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Centenars de persones es concentren a Barcelona i València en solidaridarit amb Franki

A Barcelona, la concentració va coincidir amb la finalització de l'acció que havien protagonitzat els dos militants de la CAJEI, que van estar més de trenta hores penjats a una grua de la Sagrada Família. A València, un centenar de persones es van concentrar davant de l'Ajuntament. Ahir, també van haver mobilitzacions a l'UAB i Tortosa. Avui, n'hi ha previstes més.  

08/05/2008 04:08 Política
Els dos membres de la Coordinadora d’Assemblees de Joves de l’Esquerra Independentista (CAJEI) van donar ahir al vespre per acabada l’acció en solidaritat amb Franqui.  Els independentistes, que feia més de 30 hores que estaven tancats al capdamunt d’una de les grues de la Sagrada Família, van decidir baixar un cop han vist acomplerts els seus principals objectius. El fet que diverses personalitats i estaments s’hagin posicionat demanat la llibertat d’en Franki i l’important ressò mediàtic, unit a la creixent preocupació que hi havia per la seguretat i la salut dels joves solidaris, els van fer decidir a finalitzar l’acció que van valorat com “una victòria dels moviments socials contra la impunitat repressiva de l’estat espanyol”, segons indica un comunicat que va emetre ahir al vespre la CAJEI.
Els joves, que van estar identificats i posats en llibertat, van denunciar l’actitud vexatòria i les amenaces dels Mossos d’Esquadra, tant a ells quan van estar retinguts, com a les concentrades davant de la Sagrada Família, que ahir també van ser escorcollats i identificats pels Mossos.
La baixada dels joves va coincidir amb una concentració unitària que ha aplegat un centenar de persones. En aquest moment els convocants van decidir fer una manifestació improvisada fins a la seu d’Institucions Penitenciàries. Un cop allà, van llegir un manifest i arran de les declaracions de Montserrat Tura on anunciava que la seva conselleria intervindria per donar el 3er grau a en Franki en el termini d’un més, van considerar que aquesta reacció és fruit de les diferents mobilitzacions arreu del país.  Els manifestants, però, van anar més enllà afirmant que amb això no n’hi ha prou  i van exigir la llibertat immediata i incondicional del jove terrassenc.
A València, ahir a la vesprada, també es van concentrar un centenar de persones davant de l'Ajuntament. Convocats per Alerta Solidària  i el Col·lectiu de Suport a Presos de l'Horta.
Els concentrats van cridar lemes de solidaritat amb el jove de Terrassa i amb tots i totes les preses polítiques i, també, van denunciar la política repressiva de l'Estat espanyol. Després de tallar el trànsit per davant de l'Ajuntament, es van llegir els comunicats d'Alerta Solidaria i del SAT, on va emplaçar als assistents a continuar mobilitzant-se. 
Dimarts passat, unes seixanta persones es van concentrar a Vic i a la Universitat Politècnica de Terrassa es va fer un acte informatiu.

 

 
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2021 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid